§ 30 Henkilöstövuokrauksen hankinta 04/2023/a Katriinan sairaala

Lataa 

VAKEDno-2023-1503

Päätöspäivämäärä

4.5.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 46 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. 

Kuvaus

Asian valmistelija: Hankinta- asiantuntija Tytti Holm

Hankinnan kohde ja hankintamenettely 

Hankinnan kohteena on sosiaali- ja terveysalan henkilöstövuokraus (10 sairaanhoitajaa) Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle Katriinan sairaalaan ajalle 5.6.-8.10.2023. Hankintaan ei sisälly optiota. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on liittynyt Hansel Oy:n sote-alan henkilöstövuokrauksen 2021–2025-dynaamiseen puitejärjestelyyn. Tämä hankinta on toteutettu kyseisen dynaamisen puitejärjestelyn sisäisenä kilpailutuksena. Kilpailutus toteutettiin sähköistä kilpailutusratkaisua käyttäen. Tarjouspyyntö on julkaistu dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksyttyinä olevien sopimustoimittajien saataville 17.4.2023. Tarjouksia saapui tarjouspyynnössä asetettuun tarjousten jättämiselle varattuun määräaikaan 2.5.2023, klo 12.00 mennessä kahdeksalta (8 kpl) tarjoajalta: 

  1. Dream Team AH Oy 

  1. FenixCare Oy 

  1. Hoiwa Oy 

  1. Hyvän Hoidon Palvelut Oy 

  1. Pisara terveyspalvelut Oy

  2. Sam's Care Oy

  3. SuperHoiva Oy 

  4. Välitysklinikka Oy 

Hankintamenettelyllä valitaan yksi (1) Toimittaja.  

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi 

 Kaikki tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.  

Tarjousten vertailu ja päätös 

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään halvinta hintaa, koska hankinnan kohteen laatutekijät on varmistettu hankinnalle asetetuilla vähimmäisvaatimuksilla. Halvimman hinnan antanut tarjoaja valitaan sopimustoimittajaksi.  

Hintavertailu ilmenee liitteestä 1 Hintavertailutaulukko.  

Tarjouskilpailussa sopimustoimittajaksi valitaan Hoiwa Oy. 

Hankintasopimus 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta ja Palveluntuottajaa sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen.  Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen ja valitusosoituksen tiedoksi. 

Hankintasopimukseen liittyvä alihankinta 

Hoiwa Oy ilmoittaa tarjouksessaan, että se ei hankinnan osalta hyödynnä alihankintaa tai ryhmittymiä. 

Päätös

Päätän hankkia sote-alan henkilöstövuokrausta (VAKEDno-2023-1503, 04/2023/a Katriinan sairaala) Hoiwa Oy:ltä sopimuskauden 5.6.-8.10.2023 ajalle. Hankinnan arvo on tarjouskilpailun voittaneen tarjouksen perusteella noin 230 000 euroa (alv. 0 %).   


Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. 

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta