§ 11 Tmi Terveysviisas/ Asiantuntija- ja konsultointipalvelun hankinta

Lataa 

VAKEDno-2023-543

Päätöspäivämäärä

8.5.2023

Päätöksen tekijä

Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosäännön § 46 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen terveysasemapalvelut on saanut tarjouksen Tmi Terveysviisaalta asiantuntija- ja konsultointipalvelusta.

Hyvinvointialueelle siirtymisen yhteydessä on tavoitteena parantaa palveluiden saatavuutta koko Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen terveysasemapalveluissa. Muutoksen yhteydessä palveluja yhtenäistetään ja hoidon tarpeen arviointia tehostetaan ja sen laatua parannetaan. Tmi Terveysviisaan tarjoama palvelu tarkoittaa terveysasemapalveluiden toimintayksiköissä paikan päällä sekä osin etänä tuotettuja muutosprosessia tukevia asiantuntija- ja konsultointipalveluita. Terveysviisaan palvelulla hankitaan terveysasemien hoitotyön esimiehille tukea toiminnan kehittämiseen, uudelleen organoisoimiseen, muutoksen läpiviemiseen sekä henkilöstön kouluttamiseen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella terveysasemapalveluissa saatavuuden parantaminen on keskeinen tavoite syyskuussa 2023 kiristyvän hoitotakuulain vuoksi. Puhelinpalvelun ja puhelimessa tapahtuvan hoidon tarpeen arvion tulisi olla sujuva ja johtaa potilaan asian mahdollisimman nopeaan hoitumiseen, asianmukaisimmalla, tarvittavan avun tuovalla tavalla. Terveysasemapalveluissa tehdään tiukentuvan hoitotakuu lainsäädännön vuoksi suuria toiminnallisia muutoksia seuraavien vuosien aikana, ja tämä hoitoon hakeutumisen ja pääsyn prosessin parantaminen on osa kokonaisuutta.

Tmi Terveysviisaalla on vahva osaaminen terveysasematoiminnasta, niin hoitoon pääsyn, vastaanoton kuin kiirevastaanoton prosesseista sekä puhelinpalveluiden organisoimisesta ja hoidon tarpeen arvion kouluttamisesta. Tmi Terveysviisaalla on osaamista ja kokemusta esimiestyön kehittämisestä terveysasemapalveluissa. Tmi Terveysviisaalla on mahdollisuus tarjota palvelua nopealla käyttöönottoajalla ja joustavalla ajoituksella 3.5.2023 alkaen.

Hankinnan arvioitu arvo neljän kuukauden ajalta on 15 000–30 000 euroa. Kyseessä on hankintalain mukainen kansallisen kynnysarvon alittava konsulttipalvelun hankinta.

Ottaen huomioon sen,

  • että kyseessä on lyhytaikainen, 31.8.2023 päättymään määritelty sopimus
  • että yhteistyössä halutaan kehittää hoitoon pääsyn prosessia sekä tavoitellaan palveluiden parempaa saatavuutta
  • sekä hankinnan vähäisen arvon, on perusteltua toteuttaa hankinta suorahankintana

Päätös

Päätän:

  1. hankkia Tmi Terveysviisaan asiantuntija- ja konsultointipalvelua Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen terveysasemapalveluiden saatavuuden parantamiseksi tehtävien muutosten tukemiseksi ja läpiviemiseksi.
  2. todeta, että tämä päätös pannaan täytäntöön vailla lainvoimaa olevana, koska päätös on hallintolain 49 f § tarkoittamalla tavalla ja edellä selostusosassa esitettyjen perusteiden mukaisesti luonteeltaan sellainen, että se on pantava täytäntöön heti mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

 

Päätös on ehdollinen siihen asti, kun ylempi toimielin on vahvistanut viranhaltijan hankintapäätöksen.

Allekirjoitus

Anna Peitola, Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut