§ 3 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhusten päivätoiminnan kuljetusten hankinta Keravalle RollyGroup Oy:ltä

Lataa 

VAKEDno-2022-733

Päätöspäivämäärä

1.6.2023

Päätöksen tekijä

Kotona asumisen palveluiden Tehtäväalue 1

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 46 mukaan tehtäväalueen päällikkö päättää alle 60 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Asian valmistelija: hankinnan erityisasiantuntija Anna-Elina Kyllönen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa Vantaalla oli kilpailutetut kuljetukset vanhusten päivätoimintaan, mutta Keravalla ei. Hyvinvointialueen tulee mahdollistaa tasavertaiset palvelut asukkailleen, joten kuljetukset vanhusten päivätoimintaan hankitaan suorahankintana Keravalle koko hyvinvointialueen kattavien kuljetusten kilpailutuksen valmistelun ajaksi. Kuljetusten suorahankintaa varten kartoitettiin eri vaihtoehtoja ja toimittajia, minkä perusteella kuljetukset on päädytty hankkimaan RollyGroup Oy:ltä. Hankinnan ennakoitu arvo laskettuna ajalle 31.7.-22.12.2023 on noin 59 280 euroa (alv 0 %).

Päätös

Päätän hankkia vanhusten päivätoiminnan kuljetukset Keravalle ajalle 31.7.-22.12.2023 RollyGroup Oy:ltä. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 59 280 euroa (alv. 0 %), joten kyseessä on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) annetussa laissa säädetystä kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Aino Rantanen, Tehtäväaluepäällikkö, Kotona asumista tukevat palvelut

Organisaatiotieto

Hankinta