§ 7 Lastensuojelun avohuollon palvelujen asiakkaan tulkkauspalvelun hankinta ajalle 22.5.-31.12.2023

Lataa 

VAKEDno-2023-2176

Päätöspäivämäärä

5.6.2023

Päätöksen tekijä

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön § 46 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lastensuojelun avohuollon palvelujen asiakkaalla on tarve tulkkauspalvelulle, jossa tulkilla on erityisosaaminen tarvittavaan tulkkauspalveluun sekä vakiintunut tulkki-asiakas-suhde tulkattavaan. Tarvittavien tulkkauspalveluiden hankinta-arvo ajalle 22.5.-31.12.2023 on noin 31 000 € (alv 0 %). Tilaaja ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin sillä palvelun tarve ei ole ennalta tiedossa.

Päätös

Päätän hankkia tulkkauspalvelua Evantia Oy:ltä sopimuskaudelle 22.5.-31.12.2023. Hankinnan arvioitu arvo on yhteensä noin 31 000 € (alv 0 %), joten kyseessä on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) annetussa laissa säädetystä kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti. Tilaaja ei sitoudu mihinkään hankintamääriin, vaan palvelua tilataan asiakkaan palvelutarpeen mukaisesti.

Lisäksi kyseessä on hankintalain 110 § mukainen sallittu suorahankinta. Hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan yksittäisissä tapauksissa tämän luvun mukaisissa sosiaali-​ ja terveyspalveluhankinnoissa,​ jos tarjouskilpailun järjestäminen tai palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi ilmeisen kohtuutonta tai erityisen epätarkoituksenmukaista asiakkaan kannalta merkittävän hoito-​ tai asiakassuhteen turvaamiseksi.

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Saana Pukkio , Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta