§ 23 Lapsiperheiden psykososiaalisten palveluiden toimipisteiden tilapäinen sulkeminen ajalla 3.-28.7.2023

Lataa 

VAKEDno-2023-2195

Päätöspäivämäärä

6.6.2023

Päätöksen tekijä

Perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu hallintosäännön 5. luvun 33 § mukaisesti päättää palvelualueen hallinnassa olevien toimipisteiden tilapäisistä sulkemisista tai siirrosta enintään kahden kuukauden ajaksi.

Työnjohdollisen tuen ja työturvallisuuden takaamiseksi on tarkoituksenmukaista sulkea osa toimipisteistä ajalla 3.-28.7.2023 ja keskittää asiakasvastaanottoja Vantaan Tikkurilaan (Vernissakatu 8 sekä Vernissakatu 6).

Kuvaus

Lapsiperheiden psykososiaaliset palvelut tarjoavat hyvinvointialueen asiakkaille palveluja kymmenessä eri toimipisteessä Vantaan ja Keravan alueella. Aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella palvelujen kysyntä on heinäkuussa muita kuukausia vähäisempää. Tämä on huomioitu henkilöstön vuosilomien suunnittelussa, jotta tehtäväalueen toiminta pystytään turvaamaan ajankohtina, jolloin asiakkaat eniten palvelua tarvitsevat. Työnjohdollisen tuen ja työturvallisuuden takaamiseksi on tarkoituksenmukaista sulkea osa toimipisteistä ajalla 3.-28.7.2023 ja keskittää asiakasvastaanottoja Vantaan Tikkurilaan (Vernissakatu 8 sekä Vernissakatu 6). Vernissakadun toimipisteistä palvellaan kaikkia hyvinvointialueen asiakkaita kuten muinakin aikoina. Palvelua tarjotaan asiakkaille heidän toiveidensa mukaisesti myös etävastaanottoina tai muussa asiakkaan kanssa sovitussa paikassa, esimerkiksi kotona tai muualla lähiympäristössä. Neuvonta ja ohjaus -palvelut järjestetään läpi kesän normaalisti.

Päätös

Päätän, että

1)     Seuraavat lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen toimipisteet suljetaan neljän viikon ajaksi ajalla 3.-28.7.2023:

·    Perheneuvolapalveluiden Itä-Pohjoisen tiimin toimipisteet: Karsikkokuja 17, Vantaa ja Kultasepänkatu 7, Kerava

·    Perheneuvolapalveluiden psykologitiimin toimipisteet: Jönsaksentie 4, Vantaa sekä Vernissakatu 4, Vantaa

·    Perheneuvolapalveluiden tehostetun tuen tiimin ja läntisen tiimin toimipiste: Pakkalankuja 5, Vantaa

 

2)     Seuraava lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen toimipiste suljetaan kolmen viikon ajaksi ajalla 10-28.7.2023:

·     Nuorten psykososiaaliset palvelut: Kultasepänkatu 7, Kerava

 

3)     Kyseisten toimipisteiden asiakasvastaanotot keskitetään yllä mainittuina ajankohtina Vantaan Tikkurilaan (Vernissakatu 8 sekä Vernissakatu 6). Palvelua tarjotaan asiakkaille heidän toiveidensa mukaisesti myös etävastaanottoina tai muussa asiakkaan kanssa sovitussa paikassa.

Allekirjoitus

Reetta Voutilainen, palvelualuejohtaja
Perheitä tukevat palvelut
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut