§ 14 Hoitopaikan valinta tilapäisellä asuinpaikkakunnalla

Lataa 

VAKEDno-2023-2233

Päätöspäivämäärä

7.6.2023

Päätöksen tekijä

Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 5 luvun 33 § mukaan palvelualuejohtaja vastaa palvelualueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa hyvinvointialuestrategian mukaisesti toimialajohtajan alaisuudessa.

Kuvaus

Jos oleskelet tilapäisellä asuinpaikkakunnalla säännöllisesti tai pitempiaikaisesti, voit saada hoitoa paikallisessa julkisessa terveydenhuollossa. Hoitoon pääsy perustuu hoitosuunnitelmaan, joka on laadittu kotikuntasi terveysasemalla. Hoitosuunnitelmasta ilmenee esimerkiksi diagnoosi, hoidon tarve ja tavoite sekä lääkitys. Hoitosuunnitelman löydät Omakannasta.  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen verenohennushoidossa (Marevan) olevana potilaana saat ilman erillistä potilaskohtaista maksusitoumusta hakeutua tilapäisen oleskelusi aikana toisen hyvinvointialueen terveydenhuollon laboratorioon INR-koetta varten. Näissä tilanteissa voit tiedustella otetun laboratoriokokeen arvoa ja Marevan annosteluohjetta oleskelupaikkakunnalta. Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella omalle terveysasemallesi. 

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen potilas saa ilman erillistä potilaskohtaista maksusitoumusta hakeutua hoitosuunnitelman mukaisiin tutkimuksiin tilapäisen asuinpaikkakunnan julkiseen terveydenhuoltoon. 

 

Laskutusosoite terveysasemille:  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, y-tunnus 3221356-1, Verkkolaskuoperaattori CGI, Välittäjätunnus 003703575029 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue/Laskun viite; 522030010 

Verkkolaskut 003732213561, Paperilaskut PL 947, 00074 CGI. 

Allekirjoitus

Marja Puurula vs. Terveysasemapalvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Terveydenhuollon palvelut