§ 22 Tilakeskuspäällikön viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-201

Päätöspäivämäärä

9.6.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla konsernipalvelujen toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Tilakeskuspäällikön virka on ollut haettavana 11.04.2023 klo 12.00 - 25.04.2023 klo 16.00 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sivuilla (https://vakehyva.fi), TE-palveluiden internet-sivuilla (https://tyomarkkinatori.fi), Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla (www.rekrytointi.com) sekä Duunitorin sivustolla (www.duunitori.fi).  

Tilakeskuspäällikön tehtäviin kuuluu vastata hyvinvointialueen tilahallintafunktion johtamisesta. Hyvinvointialueen konsernipalveluiden tilakeskus vastaa hyvinvointialueen toimitilaverkkosuunnittelusta, hyvinvointialueen käyttöön tulevien toimitilojen investointien suunnittelusta sekä rakennushankkeiden yleisaikataulujen laadintaan ja seurantaan liittyvistä tehtävistä. Tilakeskus vastaa hyvinvointialueen palvelujen järjestämistä varten tarvittavien toimitilojen rakennuttamisesta, vuokraamisesta tai ostamisesta ja niihin liittyvien prosessien hallinnoinnista.

Tilakeskuspäällikkö vastaa johtamisesta kokonaisuudessaan sekä sen lisäksi palveluverkkosuunnittelun ja rakennushankkeiden johtamisesta, yhteistyöstä hyvinvointialueen ja sille tiloja vuokraavien tahojen välillä, käytössä olevien tilojen hallinnoinnista, niihin liittyvien prosessien valmistelusta ja johtamisesta, kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden johtamisesta sekä lukuisista tukipalveluista, joita näiden toiminnassa tarvitaan.

Tilakeskuspäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytettiin useamman vuoden johtamiskokemusta, palvelualueen tai asiantuntija-alueen hyvää tuntemusta sekä suomen kielen hyvä ja ruotsin kielen tyydyttävää kirjallista ja suullista taitoa.

Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä:

-          Hyvät vuorovaikutustaidot sekä ratkaisukeskeinen ote ristiriitatilanteissa

-          Itseohjautuvaa työote, kyvykkyyttä itsenäiseen työhön

-          Taito työskennellä aikataulupaineiden alla, monen asian yhtäaikaista hallintaa sekä kykyä saattaa asiat loppuun

-          Kokemus tilahallinnasta katsottiin eduksi

-          Verkostoissa toimiminen ja johtaminen

-          Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuslaitoksen erityispiirteiden ymmärrys tilojen käytön ja hallinnoinnin näkökulmasta

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. 

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Määräaikaan 25.04.2023 klo 16.00 mennessä virkaa haki kuusi (6) hakijaa, joista kolme (3) täytti kelpoisuusehdon. Haastatteluihin valittiin kaksi hakijaa. Kolmas kelpoisuusehdon täyttänyt hakija jätettiin kutsumatta haastatteluun, sillä hänen koulutustaustansa sekä kokemuksensa ei ollut riittävän soveltuva vaatimuksiin nähden.

Haastattelut järjestettiin 4.5.2023 Vantaalla konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkasen sekä Accountor Services oy:n rekrytointikonsultin toimesta. Haastatteluryhmä katsoo, että DI Pasi Salo omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Valintapäätöksessä painottuu erityisesti valittavan henkilön pitkä ja relevantti työkokemus julkishallinnon tilahallinnasta, johtamiskokemus sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen organisaation sekä tärkeimpien sidosryhmien aiempi tuntemus. Pasi Salo vastasi parhaiten niihin vaatimuksiin, jota viran hoitaminen edellyttää. Hakijoita on vertailtu tarkemmin ansiovertailussa

Päätös

Päätän ottaa DI Pasi Salon tilakeskuspäällikön vakinaiseen virkaan, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut