§ 6 Typ/kuntakokeilun ja valmennustalo Valtin Sosiaaliohjaajan viran täyttämättä jättäminen jättäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-1833

Päätöspäivämäärä

14.6.2023

Päätöksen tekijä

Tehtäväaluepäällikkö työllistymistä ja osallisuutta tukevat palvelut

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön. Viran täyttämisestä päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla palveluesimiehen  toimivaltaan.

Lain kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää hakuajan jatkamisesta, uudesta hakumenettelystä tai virkasuhteen täyttämättä jättämisestä. 

Kaikki hakijat vetäytyivät hakuprosessin aikana. Näin ollen sosiaaliohjaajan virka on perusteltua jättää täyttämättä. 

Kyseinen sosiaaliohjaajan virka laitetaan uudelleen hakuun. 

Kuvaus

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimiala, Aikuissosiaalityön palvelut, Työkykyä ja työllistämistä edistävät tuen neuvonnan ja asiakasohjauksen palvelut vastuualueella on ollut Typ/kuntakokeilun ja valmennustalo Valtin sosiaaliohjaajan virka haettavana 27.3.2023 - 11.4.2023 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmällä Kuntarekry-palvelun internet-sivuilla (www.kuntarekry.fi).

Sosiaaliohjaajan työn ensisijaista sisältöä on VAKE työttömien aktivointiin ja työelämään kuntoutukseen liittyvät sosiaaliohjauksen tehtävät. Sosiaaliohjaaja on mukana TYP/Kuntakokeilun työssä ja tekee aktiivisesti yhteistyötä Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluiden omavalmentajien kanssa. Sosiaaliohjaaja osallistuu monialaisen työllistymis- ja aktivointisuunnitelman tekoon. Sosiaaliohjaaja ohjaa aikuisasiakkaitamme kuntouttavaan työtoimintaamme sekä tarvittaessa muihin sote-palveluihin. Sosiaaliohjaaja tekee yhteistyötä työpajan, uravalmennuksen ja omavalmentajan kanssa. Sosiaaliohjaaja vastaa itsenäisesti lakisääteisestä päätöksentekoprosessista ja siihen liittyvistä tehtävistä. Työskentelyämme asiakkaiden kanssa ohjaa esimerkiksi laki kuntouttavasta työtoiminnasta sekä TYP-, että SHL-lait. 

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus). Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään tehtävässä asiakaslähtöistä ratkaisukeskeistä työotetta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja tiimityöskentelyn vahvaa osaamista. Hakemaltamme henkilöltä odotetaan valmiuksia kehittää työikäisten parissa tehtävän työllisyyden hoidon palvelu- ja menetelmävalikkoa. Toivomme, että asiakkaiden osallisuutta lisäävät työtavat ovat sosiaaliohjaajalle tuttuja ja että sosiaaliohjaaja innostuu ryhmien kanssa työskentelystä. Luemme sosiaaliohjaajan eduksi mielenterveys- ja päihdetyön kokemuksen, sekä kokemuksen maahanmuuttajien kanssa työskentelystä. Ilahdumme jos sosiaaliohjaaja käyttää sujuvasti tietokoneen perusohjelmistoja ja oppii nopeasti uusien järjestelmien käytön.

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Määräaikaan 11.4.2023 klo 16.00 mennessä virkaa haki 4 hakijaa. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat sosiaaliohjaaja Mihaela Hritcu (oli estynyt haastattelupäivänä), sosiaaliohjaaja Maiju Valkama ja palveluesimies Terhi Kangas päätti kutsua 3 hakijaa haastatteluun. Haastattelut järjestettiin 18.4 .2023 ja 19.4.2023 Keravan Sampolassa, Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava.

Päätös

Päätän jättää Typ/kuntakokeilun ja valmennustalo Valtin sosiaaliohjaajan viran täyttämättä sillä kaikki virkaa hakeneet vetäytyivät hakuprosessin aikana viranhausta. 

Allekirjoitus

Toni Kinnunen, Tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Työllistymistä ja osallisuutta tukevat palvelut