§ 23 VAKEDno-2023-2345, Juomapullojen hankinta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstölle 2023

Lataa 

VAKEDno-2023-2345

Päätöspäivämäärä

15.6.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 47 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista. 

Kuvaus

Kuvaus 

Asian valmistelija: hankinta-asiantuntija Tytti Holm 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hankkii henkilöstölle hyvinvointialueen logolla varustetut juomapullot kesällä 2023. Juomapullojen hankinnalla halutaan tukea henkilöstön jaksamista työssä, erityisesti kuumana vuodenaikana. Uudelleen käytettävät juomapullot myös tukevat hyvinvointialueen tavoitteiden mukaista kestävää kehitystä. Juomapulloja hankitaan koko Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstölle, yhteensä noin 5000 kappaletta. Kyseessä on kertahankinta. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin vaan tuotteita tilataan todellisen tarpeen mukaan. 

Juomapullojen hankintaa varten on pyydetty tarjous kolmelta (3) Toimittajalta. Tarjous pyydettiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen graafisen ilmeen mukaisille juomapullolle, sisältäen painatuksen ja toimituskulut. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti kaksi (2) tarjoajaa, Axon Profil Oy ja IGO Promo Oy. Tarjouspyynnössä oli kerrottu, että juomapullot toimitetaan keskitetysti yhteen toimituspisteeseen, mutta asiaa tarkennettiin tarjousten saapumisen jälkeen siten, että juomapuollot tulee toimittaa kuuteen (6) toimipaikkaan, jonka vuoksi tarjoajilta pyydettiin päivitetyt tarjoushinnat toimituspaikkamäärän muutoksen vuoksi. Määräaika päivitetyille tarjoushinnoille oli 14.6.2023 klo 10 mennessä. Axon Profil Oy toimitti päivitetyn tarjouksen määräaikaan mennessä. IGO Promo ei jättänyt päivitettyä tarjousta.

Hankinnan valintaperuste on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisesti edullisin on tarjouspyynnöllä vaaditut kriteerit täyttävä tarjous, joka on hinnaltaan halvin. Laatu on huomioitu hankinnalle asetuilla vähimmäisvaatimuksilla. Vertailuhinta on tarjoajan antama arvonlisäveroton tarjoushinta sisältäen painatuksen ja toimituskulut.  

Tarjouspyynnössä on kerrottu, että hankintamenettelyllä valitaan yksi (1) Toimittaja ja koska hankinnassa saatiin määräaikaan mennessä vain yksi tarjouspyynnön vaatimukset täyttävä tarjous, valitaan toimittajaksi Axon Profil Oy.

Hankinnan ennakoitu arvo, valitun toimittajan tarjoushinnalla, on noin 33 000 euroa (alv 0 %) sisältäen juomapullon, painatuksen ja toimituskulut.  Kyseessä on hankintalain 25 §:n tarkoittaman kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. 

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstölle juomapullot VAKEDno-2023-2345 Axon Profil Oy:ltä.  

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.  

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka,​ kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-​oikeuttaan. 

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta