Vammaisneuvosto, kokous 11.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Tiedoksi merkittävät asiat

Perustelut

 

  • Aluevaltuuston kokouksessa 27.9.2022 § 85 jätettiin Elina Nykyrin valtuustoaloite  "Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tulee laatia vammaispoliittinen ohjelma ja käyttää yhdenvertaisuusvaikutusten arviointia". Aikuissosiaalityö- ja vammaispalvelujen toimialalla valmistellaan parhaillaan vastausta valtuustoaloitteeseen ja vammaispoliittisen ohjelman integrointia mukaan hyvinvointisuunnitelmaan.

 

  • Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen HYTE-asiantuntijaryhmien työpaja järjestetään 8.6.2023. Työpajaan on kutsuttu mukaan vaikuttamistoimielimien jäsenet. Työpajan tarkoituksena on kohdentaa ikäryhmäkohtaisiin hyvinvointisuunnitelmiin toimenpiteitä. Työpajoihin tuodaan sekä HYTE-ohjausryhmän että lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan terveiset ja evästystä. Vaikuttamistoimielinten lisäksi mukaan on kutsuttu kuntien HYTE-edustusta ja järjestöjen edustajia. 

Ehdotus

Vammaisneuvosto merkitsee asiat tiedoksi.

Päätös

Vammaisneuvosto merkitsee asiat tiedoksi ja päättää sopia tuleviksi vammaispoliittisen ohjelman valmisteluajankohdiksi 30.5.2023 klo. 14-15 ja 20.6.2023 klo. 14-15.

 

Kokouskäsittely

Vammaisneuvosto keskusteli lisäksi mahdollisesti toteutuvasta yksityisen sosiaalipalvelualan lakosta ja sen vaikutuksista. 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Tämä asia käsiteltiin kokouksessa esityslistan kohtana § 7.