§ 8 Viranhaltijapäätös Konsernipalvelujen toimialan käteiskassan perustamisesta

Lataa 

VAKEDno-2023-2117

Päätöspäivämäärä

29.5.2023

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

 

Hallintosääntö § 82 (Aluevaltuusto 14.3.2023) 

Kuvaus

Hyvinvointialueen hallintosäännön 82§:n mukaan talousjohtaja vastaa rahavarojen käytännön hoitamisesta, päättää käteiskassojen käytöstä sekä antaa niitä koskevat ohjeet.  

 

Hyvinvointialueelle siirtyi liikkeenluovutuksessa Vantaan ja Keravan kaupungeilta yhteensä seitsemän eri toimipisteen käteiskassaa. Näiden siirtyneiden käteiskassojen lisäksi hyvinvointialueella on tarve avata konsernipalveluille uusi palveluiden keskitetty käteiskassa, johon voidaan vastaanottaa käteistilityksiä hyvinvointialueen eri toimipisteiltä sekä toimittaa käteistilityksiä eteenpäin hyvinvointialueen pankkitilivaroihin. Perustettavan käteiskassan kirjanpitoaineisto välittyy muistiotositteiden välityksellä kirjanpitoon.  

 

Uuden käteiskassan käytöstä ja hallinnoinnista vastaa talouspalveluissa rahoitustoimi. Käyttöoikeudet käteiskassan toimintaa varten on tarpeellista myöntää hyvinvointialueen rahoitussihteerille ja rahoituspäällikölle. Lisäksi kassan käyttöoikeuden haltijoille on käteistilityksien toimittamista varten tarve tilata OP Debit -pankkikortti.  Mikäli kassan hoitotehtävää toimittava henkilö vaihtuu,​ myönnetään uudelle henkilölle uusi käyttövaltuus ja edellisen henkilön käyttöoikeudet mitätöidään.  

 

Kassan käyttöoikeuden haltija sitoutuu noudattamaan ja toimimaan kassan käyttöön liittyvien ohjeistuksien mukaisesti. Rahoituspäällikön vastuulla on seurata, että annettuja ohjeita noudatetaan. Käteiskassavarat täsmäytetään viikottain. Mikäli kassanhoitaja havaitsee kassan täsmäytyksessään kassavirheen, on se kirjattava välittömästi selvittelytilille esimiehen hyväksymänä ja selvitettävä viipymättä.  Käteiskassavarat tarkastetaan erillisen ohjeistuksen mukaisesti vähintään kerran vuodessa ja tarkastuksesta tulee laatia kirjallinen tarkastuspöytäkirja.   

Päätös

  1. Päätän, että konsernipalveluiden toimitiloihin perustetaan uusi käteiskassa kesäkuusta 2023 alkaen  

  1. Päätän myöntää perustettavan käteiskassan käyttö- ja tilitysoikeudet ja tilata OP Debit pankkikortin rahoitussihteeri Mirkka Pieviläiselle ja rahoituspäällikkö Laura Kujanpäälle

Allekirjoitus

Hanna Heinikainen, talousjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue