§ 45 Urban brothers group Oy /Oikaisuvaatimus koskien hoitajien henkilöstövuokrauksen hankintaa VAKEDno-2023-855

Lataa 

VAKEDno-2023-855

Päätöspäivämäärä

28.6.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Tarjouspyynnössä on edellytetty, että Tarjoajan kahden edellisen vuoden liikevaihdon tulee kumpanakin vuonna olla ollut vähintään 400 000 €. Lisäksi tarjouspyynnössä on edellytetty, että mikäli tarjous tehdään ryhmittymänä, tulee tarjouspyynnön ehdottomien vaatimuksien ja soveltuvuusvaatimuksien täyttyä kaikilta osin jokaista ryhmittymän jäsenyritystä koskien.

Kaikilta tarjoajilta pyydettiin selvitystä liikevaihtovaatimuksen täyttymisestä. Saatujen selvitysten perusteella todettiin,​ että ryhmittymänä tarjouksen jättäneet Urban brothers group Oy ja R3 maahanmuuttajanuorten tuki ry eivät täyttäneet tarjoajille asetettuja soveltuvuusvaatimuksia liikevaihtovaatimuksen osalta. Hankintayksikkö hylkäsi siten Urban brothers group Oy:n tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena.

Hankintayksikkö on hankintaoikaisuvaatimuksen johdosta käsitellyt Urban brothers group Oy:n ja R3 maahanmuuttajanuorten tuki ry:n tarjouskilpailun aikana toimittamat selvitykset liikevaihdosta uudestaan. Edellä mainitun tarkistuksen perusteella on todettu, ettei tarjouspyynnössä edellytetty liikevaihtovaatimus täyty ryhmittymän yritysten osalta.

Kuvaus

Valmistelija: Hankinnan erityisasiantuntija Anna-Elina Kyllönen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on toteuttanut tarjouskilpailun (VAKEDno-2023-855) hoitajien henkilöstövuokrauksen hankinnasta. Hankinnan kohteena on lähihoitajien ja sairaanhoitajien henkilöstövuokraus ensisijaisesti tilapäisiin,​ kiireellisiin ja lyhytaikaisiin henkilöstötarpeisiin mutta myös tarvittaessa pidempiin sijaisuuksiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen eri työkohteisiin 12 kuukauden sopimuskaudelle. Hankintaan sisältyy lisäksi mahdollisuus kahteen (2) yhden (1) vuoden optioon. Hankinta on jaettu osa-alueeseen 1 Lähihoitajat ja osa-alueeseen 2 Sairaanhoitajat.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja on päätöksellään 40 § 14.6.2023 (VAKEDno-2023-855) valinnut hoitajien henkilöstövuokrauksen sopimustoimittajiksi osa-alueessa 1 Lähihoitajat; SH Holding Oy:n, Heela Terveys Oy:n ja SuperHoiva Oy:n ja osa-alueessa 2 Sairaanhoitajat; SuperHoiva Oy:n, Dream Team AH Oy:n ja Medivida Oy:n.

Urban brothers group Oy on tehnyt päätöksestä hankintaoikaisuvaatimuksen 21.06.2023. Urban brothers group Oy on vaatinut, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue oikaisee hankintapäätöksen sillä Urban brothers group Oy on jättänyt tarjouksen ryhmittymänä ja ryhmittymässä mukana olevien yritysten liikevaihto yhteensä on täyttänyt tarjouskilpailussa edellytetyn liikevaihtovaatimuksen ja ryhmittymän tekemä tarjous olisi tullut siten ottaa mukaan tarjousvertailuun.

Päätös

Edellä esitetyillä perusteilla päätän hylätä Urban brothers group Oy:n hankintaoikaisuvaatimuksen.

Allekirjoitus

Anne Sivula, Henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta