§ 44 Sijaiset SVM Oy /Oikaisuvaatimus koskien hoitajien henkilöstövuokrauksen hankintaa VAKEDno-2023-855

Lataa 

VAKEDno-2023-855

Päätöspäivämäärä

28.6.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Tarjouspyynnössä on edellytetty, että Tarjoajalla on vähintään kaksi (2) hankinnan kohdetta, osa-alue 1 lähihoitajat, vastaavaa referenssiä eli aiempaa toimitusta. Vaatimus on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnön liitteessä 4 Referenssit, joka tarjoajien on tullut osaltaan täyttää ja liittää tarjouksen liitteeksi. Sijaiset SVM Oy:n toimittama Referenssiliite oli toimitettu sellaisessa muodossa, ettei liitteen sisältö ollut luettavissa eikä referenssivaatimuksen täyttymistä voitu siten todentaa. Hankintayksikkö ei voinut pyytää tarjoajaa toimittamaan korjattua liitettä, tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun vuoksi, koska tarjousaika oli mennyt jo tällöin umpeen. Tarjoaja on oikeuskäytännön mukaisesti vastuussa toimittamistaan dokumenteista, eikä Hankintayksiköllä siten ole velvollisuutta eikä edes oikeutta pyytää tarjoajaa täydentämään tarjoustaan. Hankintayksikkö joutui siten hylkäämään Sijaiset SVM Oy:n tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena.

Kuvaus

Valmistelija: Hankinnan erityisasiantuntija Anna-Elina Kyllönen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on toteuttanut tarjouskilpailun (VAKEDno-2023-855) hoitajien henkilöstövuokrauksen hankinnasta. Hankinnan kohteena on lähihoitajien ja sairaanhoitajien henkilöstövuokraus ensisijaisesti tilapäisiin,​ kiireellisiin ja lyhytaikaisiin henkilöstötarpeisiin mutta myös tarvittaessa pidempiin sijaisuuksiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen eri työkohteisiin 12 kuukauden sopimuskaudelle. Hankintaan sisältyy lisäksi mahdollisuus kahteen (2) yhden (1) vuoden optioon. Hankinta on jaettu osa-alueeseen 1 Lähihoitajat ja osa-alueeseen 2 Sairaanhoitajat.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja on päätöksellään 40 § 14.6.2023 (VAKEDno-2023-855) valinnut hoitajien henkilöstövuokrauksen sopimustoimittajiksi osa-alueessa 1 Lähihoitajat; SH Holding Oy:n, Heela Terveys Oy:n ja SuperHoiva Oy:n ja osa-alueessa 2 Sairaanhoitajat; SuperHoiva Oy:n, Dream Team AH Oy:n ja Medivida Oy:n.

Sijaiset SVM Oy on tehnyt päätöksestä hankintaoikaisuvaatimuksen 22.06.2023. Sijaiset SVM Oy on vaatinut, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue oikaisee hankintapäätöksen sillä Sijaiset SVM Oy:n tarjouksessaan esittämät referenssit ovat täyttäneet tarjouspyynnössä edellytetyt vaatimukset ja tarjoajan tarjous olisi tullut siten ottaa mukaan tarjousvertailuun.

Päätös

Edellä esitetyillä perusteilla päätän hylätä Sijaiset SVM Oy:n hankintaoikaisuvaatimuksen.

Allekirjoitus

Anne Sivula, Henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta