§ 20 Henkilöstöjohtajan viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-201

Päätöspäivämäärä

9.6.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla konsernipalvelujen toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Henkilöstöjohtajan virka on ollut haettavana 11.04.2023 klo 12.00 - 25.04.2023 klo 16.00 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sivuilla (https://vakehyva.fi), TE-palveluiden internet-sivuilla (https://tyomarkkinatori.fi), Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla (www.rekrytointi.com) sekä Duunitorin sivustolla (www.duunitori.fi).  

Henkilöstöjohtaja johtaa henkilöstöpalveluita, jotka tukevat hyvinvointialueen toimialoja vahvana strategisena kumppanina asiantuntijuudella, ratkaisukeskeisyydellä ja rohkeudella uudistaa. 

Henkilöstöjohtaja vastaa HR:n omistajuudesta, strategian mukaisesta henkilöstökokemuksen johtamisesta, työnantajuudesta ja toimintakulttuurista. Viranhaltija raportoi konsernipalvelujen toimialajohtajalle.

Henkilöstöjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi arvostetaan laajojen kokonaisuuksien ymmärtämiskyvykkyyttä ja kykyä johtaa yhteisenä työnä, jota työ hyvinvointialueen johtoryhmässä edellyttää. 

Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä

- Useiden vuosien kokemus henkilöstöjohtamisesta

- Näytöt merkittävistä muutosjohtamisen tilanteista ja onnistumisesta niissä

- Laaja-alainen johtamisosaaminen

- Kyky toimintakulttuurin kehittämiseen

- Rohkeus uudistaa ja uudistua

- Strateginen ajattelutapa, lisäarvon tuottaminen asiakkaille

- Kyky ajatella isosti, näkemyksellisyys, suunnitelmien toimeenpano

- Erinomaiset yhteistyö- ja verkostoitumistaidot

- Valmentava johtamisote, suunnan näyttämien, visiolla ja tavoitteilla motivoiva ja innostava esihenkilöys, vastuullisesta roolista nauttiminen muutoksen ytimessä

- Rohkeus uudistaa ja uudistua, yhteistyö- ja verkostoitumistaidot sekä palveluhenkisyys

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Määräaikaan 25.04.2023 klo 16.00 mennessä virkaa haki 19 hakijaa, joista 17 täytti kelpoisuusehdon. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen sekä Accountor Services oy:n rekrytointikonsultti, kokoontui 26.4.2023 ja päätti kutsua 3 hakijaa haastatteluun. Haastattelut järjestettiin 10.5.2023 Vantaalla.

Osana prosessia kahdelle haastatelluista henkilöistä toteutettiin lisäksi Eezy Personnel Oy:n järjestämä henkilöarviointi, jossa arvioitiin kattavasti kandidaattien kykyrakennetta ja soveltuvuutta henkilöstöjohtajan virkaan.

Haastatteluryhmä katsoo, että Liiketalouden YAMK Anne Sivula omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Valintapäätöksessä painottuu myös Anne Sivulan tausta. Hänen osaamisprofiilinsa vastaa hakijoista parhaiten tehtävän edellytyksiä. Anne Sivula on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista. Hakijoita on vertailtu tarkemmin ansiovertailussa.

Päätös

Päätän ottaa Liiketalouden YAMK Anne Sivulan henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut