§ 21 Tietohallintojohtajan viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-201

Päätöspäivämäärä

9.6.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla konsernipalvelujen toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Tietohallintojohtajan virka on ollut haettavana 11.04.2023 klo12.00 - 25.04.2023 klo 16.00 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sivuilla (https://vakehyva.fi), TE-palveluiden internet-sivuilla (https://tyomarkkinatori.fi), Laura-rekrytointijärjestelmän sivustolla (www.rekrytointi.com) sekä Duunitorin sivustolla (www.duunitori.fi).  

Tietohallintojohtaja vastaa hyvinvointialueen ICT-palveluiden omistajuudesta, tietojärjestelmien ja ympäristöjen strategian mukaisesta kehittämisestä sekä niiden häiriöttömästä toiminnasta. Vastuihin kuuluu lisäksi henkilöstöjohtaminen, hyvinvointialueen tietojohtamisen kehittäminen, arkkitehtuurityö sekä kyberturvallisuus. Kumppanuusverkoston kanssa toimiminen on virassa keskeistä. Tietohallintojohtaja raportoi konsernipalveluiden toimialajohtajalle.  

Tietohallintojohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Eduksi katsottiin laaja-alainen ja monipuolinen johtamisen ja organisaatiokehittämisen kokemus ja vankka kokemus muutosjohtamisesta. Henkilökohtaisista ominaisuuksista haettiin rohkeutta uudistaa ja uudistua, yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja, palveluhenkisyyttä ja laajojen kokonaisuuksien ymmärtämiskyvykkyyttä, jota työ hyvinvointialueen johtoryhmässä edellyttää. 

Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä:

-          hyvä ymmärrys ICT:n merkittävästä roolista sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan kehittämisessä 

-          kyky ajatella isosti, näkemyksellisyys, toimeenpanokyky

-          erinomaiset viestintä- ja vuorovaikutustaidot

-          suunnan näyttäminen, visiolla ja tavoitteilla motivointi 

-          innostavuus esihenkilönä, vastuullisesta roolista nauttimista muutoksen ytimessä

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Määräaikaan 25.04.2023 klo 16.00 mennessä virkaa haki 23 hakijaa, joista 22 täytti kelpoisuusehdon. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen sekä Accountor Services oy:n rekrytointikonsultti, kokoontui 26.4.2023 ja päätti kutsua 3 hakijaa haastatteluun. Hakijoista yksi perui hakunsa hieman ennen haastattelua. Haastattelut järjestettiin 11.5.2023 Vantaalla.

Osana prosessia molemmille haastatelluille henkilöille toteutettiin lisäksi Eezy Personnel Oy:n järjestämä henkilöarviointi, jossa arvioitiin kattavasti kandidaattien kykyrakennetta ja soveltuvuutta tietohallintojohtajan virkaan.

Haastatteluryhmä katsoo, että FM Timo Pitkänen omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Valintapäätöksessä painottuu erityisesti Timo Pitkäsen soveltuva tausta. Hänen osaamisprofiilinsa vastaa hakijoista parhaiten tehtävän edellytyksiä. Timo Pitkänen on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista. Hakijoita on vertailtu tarkemmin ansiovertailussa.

 

Päätös

Päätän ottaa FM Timo Pitkäsen tietohallintojohtajan vakinaiseen virkaan, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut