§ 37 Henkilöstön saatavuutta tukevan ulkomaisen työvoiman tiausta koskeva henkilöstöjohtajan päätös

Lataa 

VAKEDno-2023-2099

Päätöspäivämäärä

8.6.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 46 §:n mukaan: 

Palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista.

Kuvaus

Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveysalan toimiala tilasi Seure Henkilöstöpalvelujen ulkomaisen työvoiman välityspalvelun kautta Vantaalle ensimmäisen ulkomailta rekrytoidun hoitajaryhmän (23 hoitajaa) tammikuussa 2022.

Tämän pilotin kokemusten pohjalta turvataksemme hoitajatyövoiman saatavuutta tulevaisuudessa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella päätän työvoiman jatkohankinnasta Seure Henkilöstöpalveluilta, joka on hyvinvointialueen In house yhtiö henkilöstöpalvelujen hankinnassa. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja Seure Henkilöstöpalvelujen välisestä yhteistyöstä on sovittu toistaiseksi voimassa olevalla puitesopimuksella, jota täsmennetään tämän hankinnan palvelusopimuksella.

Seuren välityspalvelu työperäisessä maahanmuutossa mahdollistaa meille työvoiman saatavuuden lisäämisen. Seure välittää tilauksen kilpailuttamalleen alihankkijalle (Henkilöstöpalvelu Silkkitie Oy), joka toteuttaa työvoiman rekrytoinnin, lähtömaakoulutuksen, tarvittavat luvat ja työntekijöiden Suomeen saapumisen.

Päätös koskee 30 hoitajan tilausta, joiden arvioitu saapuminen Suomeen olisi keväällä 2024.

Päätös

Päätän hoitajatyövoiman tilaamisesta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle Seure Henkilöstöpalvelujen ulkomaisen työvoiman välityspalvelun kautta tavoitteena saada Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 30 uutta hoitajaa keväällä 2024.

Sitova sopimus syntyy myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella palvelusopimuksella.

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue