§ 39 Maahanmuuttajataustaisen sairaanhoitajan Valviran hakuprosessin käynnistämisen ja täydennyskoulutuksen hankinta ajalle 2023-2024

Lataa 

VAKEDno-2023-2322

Päätöspäivämäärä

14.6.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 46 mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.  Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista. 

Kuvaus

Asian valmistelija: Hankintapäällikkö Marianne Punkki

Hankinnan kohteena on maahanmuuttajataustaisen sairaanhoitajan Valviran hakuprosessin käynnistämisen ja täydennyskoulutuksen hankinta ajalle 2023-2024. Hankinnan tavoitteena on toteuttaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella työllistyville maahanmuuttaja taustaisille sairaanhoitajille Valviran ammatinharjoittamisoikeuden hakuprosessin käynnistävä työpaja ja täydennyskoulutus, jossa Vantaa ja Keravan hyvinvointialueelle työllistyvät maahanmuuttajataustaiset sairaanhoitajat saavat Suomessa ammatinharjoittamisoikeuden edellyttävän osaamisen. Koulutukseen osallistuvilla henkilöillä on ulkomailla suoritettu sairaanhoitajatutkinto.

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) liitteen E mukainen erityisten palvelujen hankinta. Hankinnan arvo alittaa E-liitteen mukaisille hankinnoille asetetun kynnysarvon (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti. Vantaa ja Keravan hyvinvointialue on neuvotellut hankinnan kohteesta Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa ja saanut tarjouksen neuvotteluihin perustuen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ja Laurea-ammattikorkeakoulu suunnittelevat yhteistyössä maahanmuuttajataustaisten sairaanhoitajien Valviran ammatinharjoittamisoikeudenhakuprosessin käynnistävän työpajan ja täydennyskoulutuksen, joka vastaa Suomessa sairaanhoitajalta ammatinharjoittamisoikeuden edellytettävän osaamisen saavuttamiseen. 

Päätös

Päätän hankkia maahanmuuttajataustaisen sairaanhoitajan Valviran hakuprosessin käynnistämisen ja täydennyskoulutuksen Laurea-ammattikorkeakoululta. Hankinnan arvioitu arvo sopimuskauden ajalle on noin 93 550 € (alv. 0 %), joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) E-liitteen mukaisille erityisten palvelujen hankinnoille asetetun kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti.

Sitova sopimus syntyy myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka,​ kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-​oikeuttaan. 

 

Allekirjoitus

Anne Sivula, Henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta