§ 55 Ikkunalasien, peilien ja muiden lasitusalan tarvikkeiden ja korjausten hankinta (noin 1 108 000 euroa, alv 0 %)

Lataa 

VD/6303/02.08.00.00/2022

Päätöspäivämäärä

10.7.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännössä 46 §:ssä säädetään toimivallasta hankinnoissa. Nyt kyseissä asiassa päätetään useampaa toimialaa koskevasta hankinnasta, jonka vuoksi asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Asianvalmistelija: Hankinta-​asiantuntija Tytti Holm

Viite: VD/6303/02.08.00.00/2022 

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on ikkunalasien, peilien ja muiden lasitusalan tarvikkeiden ja korjausten hankinnat Vantaan kaupungille ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Vantaalla on noin 500 kiinteistöä, joiden ikkunalasien korjauksia ja lasitusalan hankintoja hankinta koskee. Kiinteistöt ovat pääasiassa kouluja, päiväkoteja, terveyskeskuksia, urheilurakennuksia sekä toimistorakennuksia.

Vantaan kaupunki sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tekevät omat hankintapäätökset ja sopimukset asiassa.

Vantaan kaupungin sopimusten perusteella hankintoja voivat tehdä Vantaan kaupungin kaikki toimialat ja kaupungin enemmistöosuudella omistamat osakeyhtiöt Mercuria kauppaoppilaitos Oy, VTK Kiinteistöt Oy- konserni, Kiinteistö Oy Kehäsuora, Ruukkukujan Autopaikat Oy, Kiinteistö Oy Vantaan Maakotkantie 10, Kiinteistö Oy Vantaan Peltolantie 5, Kiinteistö Oy Myyrinselkä, Hakopolun Liikekiinteistö Oy, Pallastunturintien Liikekiinteistö Oy, Kiinteistö Oy Lehdokkitien Virastotalo, Kiinteistö Oy Vantaan Jönsaksentie 4, Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy, Kiinteistö Oy Korson Toimistokeskus, Kiinteistö Oy Hakucenter, Kiinteistö Oy Tikkurilan Terveysasema ja VAV-konserni.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sopimusten perusteella hankintoja voi tehdä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Tarjouskilpailun perusteella on tarkoitus muodostaa puitejärjestely kolmen (3) siihen valitun toimittajan kesken, ellei hyväksyttäviä tarjouksia ole vähemmän. Kustannusarvioltaan alle 10 000 euroa olevat työt tilataan toimittajilta etusijajärjestyksessä. Kustannusarvioltaan 10 000 euroa ylittävät työt kilpailutetaan kevennetyllä kilpailutuksella (ns. minikilpailutus). Puitejärjestelyn toiminta on selostettu tarkemmin tarjouspyynnön liitteessä 1 Sopimusluonnos.

Hankintayksikkö ei sitoudu mihinkään tiettyihin hankintamääriin tai euromääräiseen arvoon ostojen osalta sopimuskaudella.

Hankintamenettely

Vantaan kaupunki on julkaissut 13.5.2023 EU-hankintailmoituksen HILMA-portaalissa, Internetosoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, sekä Euroopan unionin virallisen lehden täydennysosan sähköisessä TED-portaalissa. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta.

Sopimuskausi

Sopimus on määräaikaisena voimassa kaksi (2) vuotta, jonka jälkeen sopimusta voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) vuoden optiolla (1+1).

Kysymykset ja vastaukset

Hankintayksikkö on vastannut tarjouspyynnöstä esitettyihin lisätietokysymyksiin Tarjouspalvelu.fi- portaalissa 7.6.2023.

Tarjoukset

Määräaikaan 14.6.2023 kello 12.00 mennessä tarjouksen tekivät Itä-Helsingin Lasi Oy ja Lasitusliike Kivijärvi Oy.

Tarjoajien soveltuvuus

Tarjoajat täyttivät tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Tarjouksien tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten valintaperusteet

Tarjousten vertailuperusteena on halvin hinta. Hankinnan laadulliset kriteerit on otettu huomioon vähimmäisvaatimuksissa.

Halvimman kokonaishinnan tarjouksessaan antanut tarjoaja on tarjouskilpailun voittaja, ja valitaan etusijajärjestyksessä 1. toimittajaksi. Toiseksi halvimman kokonaishinnan antanut tarjoaja valitaan etusijajärjestyksessä 2. toimittajaksi ja kolmanneksi halvimman hinnan antanut tarjoaja valitaan etusijajärjestyksessä 3. toimittajaksi.

Tarjousten vertailu

Tarjousten vertailussa tarjoajat sijoittuivat seuraavasti:

1.       Lasitusliike Kivijärvi Oy

2.       Itä-Helsingin Lasi Oy

Tarkempi tarjousvertailu käy ilmi päätöksen liitteenä olevasta vertailutaulukosta.

Hankinnan arvioitu arvo

Hankinnan arvioitu arvo sopimuskaudella on noin 1 108 000 euroa (alv 0 %), josta Vantaan kaupungin sopimuksen osuus on noin 908 000 euroa (alv 0 %) ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sopimuksen osuus on noin 200 000 euroa (alv 0 %).

Päätös

Päätän valita ikkunalasien, peilien ja muiden lasitusalan tarvikkeiden ja korjausten hankinnassa kahden (2) vuoden sopimuskaudelle (+mahdolliset optiokaudet 1+1 vuotta), etusijajärjestyksessä 1. toimittajaksi Lasitusliike Kivijärvi Oy:n sen tähän tarjouskilpailuun tekemän tarjouksen perusteella ja etusijajärjestyksessä 2. toimittajaksi Itä-Helsingin Lasi Oy:n sen tähän tarjouskilpailuun tekemän tarjouksen perusteella.

Päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta