§ 24 Yhteistyösopimus pääkaupunkiseudun palvelukartasta - Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen liityntäsopimus

Lataa 

VAKEDno-2023-2439

Päätöspäivämäärä

22.6.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 46 §:n mukaisesti. Vantaan ja Keravan hallintosäännön 46 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla konsernipalvelujen toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Asian valmistelija: hallinnon asiantuntija Henna Salosyrjä

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungin ovat allekirjoittaneet 2.12.2010 yhteistyösopimuksen Pääkaupunkiseudun (PKS) palvelukartasta. Yhteistyösopimusta on muutettu 16.2.2023 allekirjoitetun muutosliitteen myötä pykälien 2, 3, 4, 6, 7, 8 ja 9 osalta. PKS-palvelukartan tarkoituksena on auttaa asukkaita ja yrityksiä saavuttamaan julkiset toimipisteet ja niiden palvelut ja tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot sekä yleiset tai käyttäjälle yksilöllisesti määritellyt esteettömyystiedot.

Yhteistyösopimuksen 3 §:n mukaan palvelukartan ylläpidosta vastaa Helsingin kaupunki. Sopimuksen kehittämisestä ja sen periaatteista sopimusosapuolet voivat antaa ehdotuksia ja suosituksia. PKS-palvelukartan kehityksen rahoitus tapahtuu yhteistyösopimuksen 8 §:n mukaan Helsingin kaupungin toimesta. Muut sopimusosapuolet maksavat yhteistyösopimuksen 6 §:ssä vahvistettujen osuuksien mukaisesti PKS-palvelukarttajärjestelmän ylläpidosta aiheutuneet kulut, jolla rahoitetaan heidän omien tietosisältöjensä tuominen järjestelmän piiriin. Sopimusosapuolten kustannukset määritellään ja sovitaan vuosittain Palvelukartan ohjausryhmässä.

Yhteistyösopimuksen 4 §:n mukaan palvelukarttayhteistyön jäseneksi voidaan ottaa Helsingin seudun kunta tai muu julkisen puolen toimija, joka hyväksyy tämän sopimuksen ehdot ja jonka perustajajäsenkuntien kaupunginjohtajat hyväksyvät jäseneksi. Yhteistyösopimuksen perustajajäsenkuntien kaupunginjohtajat hyväksyivät Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen liittymisen palvelukarttayhteistyöhön kokouksessaan 16.2.2023. Liittyminen PKS-palvelukarttaan tapahtuu uuden jäsenen allekirjoittamalla sopimusliitteellä. Liityntäsopimus astuu voimaan takautuvasti 16.2.2023, ja on voimassa toistaiseksi.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen liittyminen yhteistyösopimukseen tekee hyvinvointialueen julkisista toimipisteistä ja niiden palveluista saavutettavampia hyvinvointialueen asukkaille. PKS-palvelukarttayhteistyöhön liittyminen edistää Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hyvinvointialuestrategian kohtaa 3.2.2, jossa tavoitteeksi asetetaan parantaa hyvinvointialueen palveluita muun muassa digitaalisia palvelu- ja neuvontakanavia hyödyntämällä.

Päätös

Päätän:

  1. hyväksyä liitteenä olevan yhteistyösopimuksen pääkaupunkiseudun palvelukartasta sekä sen muutosliitteen;
  2. valtuuttaa viestintäjohtaja Leena-Mari Tanskasen allekirjoittamaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen liityntäsopimuksen.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Laki- ja päätöspalvelut