§ 3 Hygieniapassi- ja työturvallisuuskorttikoulutuksen hankinta

Lataa 

VAKEDno-2023-2433

Päätöspäivämäärä

22.6.2023

Päätöksen tekijä

Tehtäväaluepäällikkö työllistymistä ja osallisuutta tukevat palvelut

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 46 mukaan tehtäväalueen päällikkö päättää alle 60 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Asian valmistelija: Suunnittelija Mervi Aalto

Hankinnan kohteena on hygieniapassi- ja työturvallisuuskorttikoulutus Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aikuissosiaalityön palvelujen palvelualueen henkilöstölle ja asiakkaille.

Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Kurssin toteutuksesta vastaa turvallisuuskortin kouluttajakoulutuksen suorittanut opettaja. Hintaan sisältyy Työturvallisuuskortti® koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta, koulutus ja koulutusmateriaali sekä koulutuksen lopuksi tehtävä kirjallinen koe. Työturvallisuuskortti® on voimassa 5 vuotta kerrallaan. 

Hygieniapassikoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille koulutusta ja riittävät tiedot, jotta henkilö kykenee osoittamaan Elintarvikelain vaatimusten mukaisen hygieniaosaamisensa. Koulutus antaa valmiudet hygieniaosaamistestin läpäisemiseen. Testaajalla tulee olla Ruokaviraston valtuuttama hygieniapassitestaajan pätevyys. 

Ryhmäkoulutukset ovat pääasiallinen koulutuksen järjestämismuoto ja koulutusryhmien koko on 10 – 20 asiakasta, 4-6 ryhmää vuodessa. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ei sitoudu ostamaan ryhmiä tiettyä määrää, vaan ryhmät suunnitellaan ja sovitaan yhdessä kouluttajan kanssa. 

Sopimuksen kesto on vuoden 2025 loppuun. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue varaa oikeuden jatkaa sopimuskautta kahdella yhden (1) vuoden optiolla vuosi kerrallaan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on pyytänyt tarjoukset hygieniapassikoulutuksen osalta Careerialta, Varialta, Taitotalolta ja TMI Ideointi Kattilalta ja työturvallisuuskorttikoulutuksen osalta Careerialta, Varialta, HA Safety Group Oy:lta, Rescue Training House Oy:lta, Kiwa Inspectalta ja TTS Työtehoseuralta.

Tarjouksen hygieniapassikoulutuksen osalta jätti Careeria, Taitotalo ja TMI Ideointi Kattila ja työturvallisuuskorttikoulutuksen osalta HA Safety Group Oy, Kiwa Inspecta ja TTS Työtehoseura.​​

Päätöksenteon perusteena käytetään molempien koulutusten osalta halvinta hintaa. 

Päätös

Päätän hankkia hygieniapassikoulutuksen TMI Ideointi Kattilalta ja työturvallisuuskorttikoulutuksen TTS Työtehoseuralta. Hankinnan arvioitu kokonnaisarvo on noin 48 000 € (alv. 0 %) (laskettuna neljälle vuodelle), joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti.

Sitova sopimus syntyy myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka,​ kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-​oikeuttaan. 

Allekirjoitus

Toni Kinnunen, Tehtäväaluepäällikkö, Työelämää tukevien palvelujen yhteiset toiminnat

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue