§ 15 Tikkurilan valmiusaseman lisä- ja muutostyöt

Lataa 

VAKEDno-2023-1586

Päätöspäivämäärä

3.7.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön (Hyvinvointialueen valtuusto 12.6.2023) § 46:n mukaisesti Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtajan toimivaltaan kuuluu päättää sopimuksista, sitoumuksista sekä hankinnoista.

Kuvaus

Valmistelija: Tilakeskuspäällikkö Pasi Salo

Pelastuslautakunta päätti kokouksessaan 26.4.2023 § 20 Tikkurilan valmiusaseman pääurakoitsijan valinnasta. Pääurakoitsijaksi valittiin NRC Group Finland Oy. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on ostanut Tikkurilan valmiusasema -hankkeen rakennuttamispalvelut HUS Kiinteistöt Oy:ltä. Hankkeen urakkamuodoksi on valittu kokonaisurakka, johon sisältyy rakennusurakka (pääurakka), putki-, ilmanvaihto-, sähkö-, kojeisto-, varavoimakone-, jäähdytyslaite- ja Virve-järjestelmäurakka sekä työmaan johtovelvollisuudet ja työmaapalvelut.

Tikkurilan valmiusaseman pääurakasta julkaistiin hankintailmoitus Hilmassa 16.2.2023. Tarjousten jättämisen määräaika oli 4.4.2023. Tikkurilan valmiusaseman pääurakan selonottoneuvottelu pidettiin 12.4.2023.

Pääurakoitsija NRC Finland Oy lähetti 13.6.2023 tilaajalle (Vantaan ja Keravan hyvinvointialue) ja rakennuttajalle (HUS Kiinteistöt Oy) kirjeen elementtisuunnittelun viiveen vaikutuksesta urakan lisä- ja muutostöihin.

Hankkeen valmistuminen häiriöttä on Vantaan Keravan hyvin vointialueen kannalta kriittinen johtuen mm. aluehallintoviranomaisen päätöksestä 21.4.2021 koskien palvelutasossa olevien huomattavien epäkohtien poistamisvelvoitetta. Sopimusosapuolet ovat neuvotelleet elementtisuunnittelun viiveen aikataulu- ja kustannusvaikutuksista sekä valmistelleet tämän päätösesityksen liitteenä olevan Tikkurilan valmiusaseman määrältään 117 172 euron em. viiveestä aiheutuvan lisä- ja muutostöitä koskevan sopimuksen. Em. hintaan lisätään arvonlisävero 24 %.

Lisä- ja muutostöiden sopimuksen arvo ei ylitä hankintalain 25 §:n kansallista kynnysarvoa.

Päätös

Pelastusjohtaja 3.7.2023

Päätän hyväksyä määrältään 117 172  euron (alv 0%) Tikkurilan valmiusaseman lisä- ja muutostöitä koskevan sopimuksen allekirjoittavaksi.

Allekirjoitus

va. pelastusjohtaja, Jussi Rahikainen

Organisaatiotieto

Järjestämisen tuki