§ 54 Nimeämispyyntö / Edustajan nimeäminen Lastensuojelun käsikirjan lakityöryhmään

Lataa 

VAKEDno-2023-2445

Päätöspäivämäärä

5.7.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 31 §:n mukaan hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää useampaa toimialaa koskevien työryhmien jäsenten nimeämisestä.

Kuvaus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) asettaa Lastensuojelun käsikirjan (www.lastensuojelunkasikirja.fi) työn tueksi lakityöryhmän. THL on lähettänyt 20.06.2023 Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle, Helsingin kaupungille, Hyvil oy:lle, Lapsiasiavaltuutetun toimistolle, Lastensuojelun Keskusliitto ry:lle, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, Pirkanmaan hyvinvointialueelle, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle, Sosiaali- ja terveysministeriölle, Valviralle ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueelle nimeämispyynnön, jossa alueita tai organisaatioita pyydetään nimeämään ehdokkaansa tämän työryhmän jäseneksi. Työryhmään ehdotettu jäsen voi osallistua työryhmän päätöksentekoon vasta, kun jäsenen sidonnaisuuksien arviointi on suoritettu THL:n toimesta.

Nimeämispyynnön mukaan ryhmän tehtävänä on:

  • seurata lastensuojeluun liittyvän kansallisen lainsäädännön ja kansainvälisten sopimusten muutoksia ja sovelluskäytäntöjä sekä eri oikeusasteiden ja valvontaviranomaisten lastensuojeluun liittyviä päätöksiä ja ratkaisuja
  • ottaa kantaa ennakkopäätösten ja ratkaisujen ja niihin liittyvien ohjeiden julkaisemiseen käsikirjassa ja
  • tuottaa tai toimittaa käsikirjassa julkaistavaksi ryhmän toimialaan liittyvää materiaalia

 

Lakityöryhmän toimikausi alkaa 1.9.2023 ja päättyy 31.5.2025. Ryhmä kokoontuu virka-aikana, eikä erillisiä korvauksia makseta. THL korvaa erikseen sovittaessa mahdolliset matkakustannukset valtion matkustusohjesäännön mukaan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta on pyydetty ehdottamaan työryhmän jäseneksi lakimiehen tehtävissä lastensuojelukysymyksissä tai lapsen oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä toimivaa henkilöä. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on perusteltua ehdottaa työryhmän jäseneksi lastensuojelun ja lapsen oikeuksien parissa hyvinvointialueella toimivaa juristia Essi Lindéniä.

Päätös

Päätän ehdottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylläpitämään Lastensuojelun käsikirjan tueksi nimettävään lakityöryhmään juristi Essi Lindéniä toimikaudelle 1.9.2023 - 31.5.2025.

Allekirjoitus

Minna Lahnalampi-Lahtinen, vs. hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Laki- ja päätöspalvelut