§ 4 Sosiaaliohjaaja, Typ- ja kuntakokeilu ja kuntouttava työtoiminta, viran täyttäminen 31.7.2023 alkaen (ID 863)

Lataa 

VAKEDno-2023-2552

Päätöspäivämäärä

3.7.2023

Päätöksen tekijä

Tehtäväaluepäällikkö työllistymistä ja osallisuutta tukevat palvelut

Päätöksen peruste

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhteensä neljä (4) henkilöä, joista kelpoisuusehdot täytti kaksi (2) henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella kaksi (2) hakijaa. Toisen haastattelun suorittivat palveluesimies (ta.) Pirjo Moisas ja sosiaaliohjaaja Maiju Valkama 20.6.2023 ja toinen henkilö haastateltiin 26.6.2023, jossa läsnä oli edellisten lisäksi myös tehtäväaluepäällikkö Toni Kinnunen. Hakemusten, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä Elena Wahlsten täyttää parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 57 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta. Hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa, jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee muun alaisensa henkilöstön. Palvelussuhteeseen ottamisessa on huomioitava kulloinkin voimassa olevat mahdolliset täyttölupamääräykset. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tehtäväaluepäällikön toimivaltaan.

Kuvaus

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimiala, Aikuissosiaalityön palvelut, Työkykyä ja työllistämistä edistävät tuen neuvonnan ja asiakasohjauksen palvelut vastuualueella on ollut haettavana sosiaaliohjaajan virka valmennustalo Valttiin ja kuntakokeilu-työhön. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmällä Kuntarekry-palvelun internet-sivuilla (www.kuntarekry.fi) ja Työmarkkinatorilla (www.mol.fi) ajalla 31.5.2023 -14.6.2023.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus). Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään tehtävässä asiakaslähtöistä ratkaisukeskeistä työotetta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja tiimityöskentelyn vahvaa osaamista. Hakemaltamme henkilöltä odotetaan valmiuksia kehittää työikäisten parissa tehtävän työllisyyden hoidon palvelu- ja menetelmävalikkoa. Toivomme, että asiakkaiden osallisuutta lisäävät työtavat ovat sosiaaliohjaajalle tuttuja ja että sosiaaliohjaaja innostuu ryhmien kanssa työskentelystä. Luemme sosiaaliohjaajan eduksi mielenterveys- ja päihdetyön kokemuksen, sekä kokemuksen maahanmuuttajien kanssa työskentelystä. Ilahdumme jos sosiaaliohjaaja käyttää sujuvasti tietokoneen perusohjelmistoja ja oppii nopeasti uusien järjestelmien käytön.

Päätös

Päätän valita sosiaaliohjaajan virkaan Elena Wahlsten 31.7.2023 alkaen toistaiseksi kuuden kuukauden koeajalla.

Allekirjoitus

Toni Kinnunen, Tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Aikuissosiaalityön palvelut