§ 10 Viranhaltijapäätös Hyvinvointialueen sivuvälittäjäpankki- ja maksuliikepalveluiden hankinnasta

VAKEDno-2023-2397

Päätöspäivämäärä

31.7.2023

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Halintosääntö  § 81 (Aluevaltuusto 12.6.2023)

Kuvaus

Hankinnan kohteena on hyvinvointialueen sivuvälittäjäpankki- ja maksuliikepalvelut, joilla varmistetaan hyvinvointialueen maksuliikenteen hoitaminen turvallisesti. Sivuvälittäjäpankin välityksellä voidaan turvata esimerkiksi kiireellisten maksujen suorittaminen hyvinvointialueen päävälittäjäpankin poikkeus- ja häiriötilanteissa. Päävälittäjäpankille kuuluvien maksuliikennetehtävien siirtämisestä sivuvälittäjäpankille merkittävien tuotantokatokseen aikana sovitaan erikseen.

 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on saanut tarjouksen Nordea Pankki Suomi Oyj :lta hyvinvointialueelle tuotettavien sivuvälittäjäpankki- ja maksuliikepalveluiden kokonaisuudesta. Hankintaan kuuluvat maksuliikenteen hoitoon tarkoitetut palvelut sisältäen pankkitilin, WebService-palvelun ja verkkopankin käyttöönoton. Maksuliikepalveluiden palvelumaksut veloitetaan palveluiden käytön mukaisesti. Hankinnan tarkoituksena on turvata hyvinvointialueen toiminnalle kriittiset pankki- ja maksuliikennepalvelut esimerkiksi päävälittäjäpankin häiriö- ja poikkeustilanteissa.

 

Palveluiden avaus- ja käyttöönottomaksut eli hankinnan arvo sopimuskaudelle on 2313,20 euroa, joten kyseessä on Hankintalain (1397/2016) määrittämän kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

 

 

Päätös

Päätän hankkia hyvinvointialueen sivuvälittäjäpankki- ja maksuliikepalvelut Nordea Pankki Suomi Oyj:lta. Hankinnan kokonaisarvo sopimuskaudelle on noin 2313,20 euroa (alv 0 %).

Allekirjoitus

Talousjohtaja Hanna Heinikainen

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue