Tarkastuslautakunta, kokous 16.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 56 Tarkastuslautakunnan talouden toteutuma 7/2023

VAKEDno-2023-1016

Valmistelija

  • Aleksi Paananen, Tarkastuspäällikkö, aleksi.paananen@vakehyva.fi

Perustelut

Vantaan- ja Keravan hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan tehtävänä on lain hyvinvointialueesta 125§ mukaisesti valmistella aluevaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat. Tarkastuslautakunnan tehtävänä on arvioida, ovatko aluevaltuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet hyvinvointialueella ja hyvinvointialuekonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Lisäksi tarkastuslautakunnan tehtävänä on muun muassa arvioida talouden tasapainotuksen toteutumista tilikaudella sekä taloussuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden ja toimenpiteiden riittävyyttä talouden tasapainotuksen kannalta. Lisäksit tarkastuslautakunta valvoo, että hyvinvointialuelain 89 §:ssä säädettyä velvollisuutta ilmoittaa sidonnaisuuksista noudatetaan, ja saattaa ilmoitukset aluevaltuuston tiedoksi sekä julkaisee yhteenvedon sidonnaisuuksista hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Tarkastuslautakunta on kokoontunut 1.1.2016-31.7.2016 välisenä aikana seitsemän kertaa. Talousarvion ennustetaan alittuvan. Vuonna 2023 säästöjä syntyy palvelujen ostoista ja henkilöstökuluista, koska henkilöstöresursseja ei ole täytetty vielä täysimääräisesti ja koska tilikauden 2023 tilintarkastuspalvelujen ostot painottuvat osittain ensi vuodelle.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Aleksi Paananen, Tarkastuspäällikkö, aleksi.paananen@vakehyva.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee tarkastuslautakunnan talouden toteutuman ajalta 1.1.-31.7.2023 tiedoksi.

Päätös

Tarkastuslautakunta päätti yksimielisesti merkitä tarkastuslautakunnan talouden toteutuman ajalta 1.1.-31.7.2023 tiedoksi.

Lisätietoja päätöksestä antaa tarkastuspäällikkö Aleksi Paananen, aleksi.paananen@vakehyva.fi