Vanhusten palvelut -jaosto, kokous 31.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Toimialan palveluverkon nykytilanne

VAKEDno-2023-3117

Perustelut

Toimialan palveluverkon nykytilanne 

Vanhusten palvelujen toimiala muodostuu kahdesta palvelualueesta, jotka ovat kotona asumisen palvelualue ja hoiva-asumisen palvelujen palvelualue. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa omaa tuotantoa on 11 kiinteistössä. Yhteisöllistä asumista tuotetaan seitsemässä kiinteistössä. Vanhusten kuntouttavaa päivätoimintaa on viidessä toimipisteessä. Ostopalveluna ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään 1 148 asiakkaalle. Toimipisteet sijaitsevat eripuolilla Vantaata ja Keravaa sekä lisäksi noin 100 asiakkaalle hyvinvointialueen ulkopuolella. 

Palveluverkkotyön aikataulu 

Vanhuspalvelujen palveluverkon nykytilan kuvaamista on jatkettu kevään ja kesän 2023 aikana. Valmisteltua palveluverkon nykytilan keskeisimpiä asioita käsitellään vanhusjaostossa elokuussa ja sen jälkeen hyvinvointialueen johtoryhmässä syyskuussa, jonka jälkeen käsittelyä jatketaan toimialoittain tulevaisuusjaostoissa lokakuussa ja aluevaltuuston seminaarissa. Investointisuunnitelmaan tuotavat hanke-esitykset käsitellään talousarvion valmisteluaikataulun mukaisesti. 

Vanhusten palvelut -jaoston nimetyt edustajat ovat mukana vanhusten palvelujen toimialan palveluverkkosuunnitteluun tulevaisuustilan muodostamisessa ennen lokakuun jaoston kokousta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Minna Lahnalampi-Lahtinen, Vanhuspalvelujen toimialajohtaja, minna.lahnalampi-lahtinen@vakehyva.fi

Vanhusten palvelut -jaosto päättää merkitä tiedoksi vanhuspalvelujen palveluverkon tilannekatsauksen. 

Päätös

Vanhusten palvelut -jaosto päätti merkitä tiedoksi vanhuspalvelujen palveluverkon tilannekatsauksen. 

Kokouskäsittely

Maarit Raja-aho poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana klo 18.50.