Edunvalvontajaosto, kokous 17.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 61 Tilannekatsaus Vantaan ja Keravan kaupunkien kanssa tehtävään yhteistyöhön ja tulevaan hallitusten yhteistapaamiseen

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 26 §:ssä mukaan edunvalvontajaoston tehtävänä on 3) vastata osaltaan hyvinvointialueen edunvalvonnasta suhteessa valtionhallintoon, HUS-yhtymään, Vantaan ja Keravan kaupunkeihin sekä muihin sidosryhmiin.

Hyvinvointialueen ja kaupunkien välisessä johdon yhteistyösopimuksessa on todettu seuraavasti: "Osapuolet sitoutuvat järjestämään vuosittain vähintään yhden yhteisen tapaamisen osapuolten hallituksille. Osapuolten ylimmät johtajat vastaavat kokouksen viranhaltijavalmistelusta. Lisäksi osapuolet sitoutuvat mahdollistamaan hallitusten yhteistä tapaamista valmistelevan osapuolten hallitusten puheenjohtajien yhteisen tapaamisen. Tapaamisten kokoonkutsujana ja järjestäjänä toimii kukin osapuoli vuorotellen vuorovuosina siten, että yhteistyön ensimmäisenä vuonna kokoonkutsuja on Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, toisena Keravan kaupunki ja kolmantena Vantaan kaupunki."

Hallitusten yhteistapaaminen on sovittu pidettäväksi 3.10.2023 Keravalla. Tarkoitus on vielä sopia syyskuulle hallitusten puheenjohtajien yhteinen tapaaminen.

Tarkoituksena on tässä vaiheessa käydä edunvalvontajaostossa laajemmin keskustelua Vantaan ja Keravan kaupunkien kanssa tehtävästä yhteistyöstä, yhteistyön sujumisesta alkuvuonna 2023 sekä tulevasta hallitusten yhteistapaamisesta.

Ehdotus

Käydään keskustelua ja sovitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa edunvalvontajaoston puheenjohtaja Maarit Raja-Aho, maarit.raja-aho@vakehyva.fi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimus- ja valituskielto

Tähän päätökseen, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa hakea muutosta.
(Laki hyvinvointialueesta 141 §)