§ 66 Työterveyshuollon palveluiden hankinta

Lataa 

VAKEDno-2023-3101

Päätöspäivämäärä

19.9.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännössä 46 §:ssä säädetään toimivallasta hankinnoissa. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Asian valmistelija: hankinnan erityisasiantuntija Anna-Elina Kyllönen

 

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on työterveyshuollon palvelut sisältäen lakisääteiset työterveyshuollon palvelut sekä yleislääkäritasoisen sairaanhoidon Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstölle. Sopimuskausi on 01.01.2024-31.12.2025. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimusta voidaan jatkaa toistaiseksi voimassa olevana.

Hankinnan ennakoitu arvo sopimuskauden ajalle on noin 12 000 000 euroa. Tilaaja ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin.

 

Hankintamenettely

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on julkaissut 25.8.2023 Sosiaalipalvelut ja muut erityispalvelut-​hankintailmoituksen HILMA-​portaalissa. Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä. Tarjousten jättämisen määräaika oli 15.9.2023 klo 14:00.

Tarjouspyyntöasiakirjoissa määriteltiin hankittavalle palvelulle asetetut vähimmäisvaatimukset. Vaatimusten tulee toteutua koko sopimuskauden ajan.

Tarjousaikana tarjoajilla oli mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä tarjouspyyntöön liittyen 31.8.2023 14:00 mennessä ja esitettyihin kysymyksiin vastattiin 28.8.2023.

Tarjousten jättämisen määräaikaan, 15.9.2023 klo 14:00, mennessä saapui yhteensä kaksi (2) tarjousta seuraavilta tarjoajilta:

Lääkärikeskus Aava Oy

Suomen Terveystalo Oy

 

Hankintamenettelyllä valitaan yksi (1) Toimittaja.

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkistaminen

Tarjousten tarkastamisessa todettiin, että molemmat tarjoajat täyttivät tarjouspyynnössä asetetun soveltuvuusvaatimuksen.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

Molempien tarjoajien tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.

 

Tarjousvertailu ja kilpailutuksen tulos

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus huomioiden:

Hinta max. 75 pistettä

Halvimman vertailuhinnan ilmoittanut tarjoaja saa täydet painoarvon mukaiset 75 pistettä. Muiden tarjoajien pisteet lasketaan kaavalla: (pienin annettu arvo / tarjottu arvo) * maksimipisteet.

Laatu max. 25 pistettä

- Hoidon tarpeen arviointi puhelinpalveluna, Kyllä = 20 pistettä

- Referenssit pelastustoimea koskien, Kyllä = 5 pistettä

Lopuksi hinta- ja laatupisteet lasketaan yhteen, maksimipistemäärän ollessa 100. Suurimman yhteenlasketun pistemäärän saanut tarjoaja valitaan sopimustoimittajaksi. Mikäli kahdella tai useammalla tarjoajalla on tarjousten vertailun perusteella yhtä paljon pisteitä, valitaan tarjouskilpailun voittajaksi tarjoaja, joka on saanut eniten laatupisteitä.

Tarjousvertailu ilmenee liitteestä 1, Tarjousvertailu. Tarjouskilpailussa sopimustoimittajaksi valitaan Lääkärikeskus Aava Oy.

Tarjousten vertailu tulee viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina lain 11 §:n mukaan oikeus saada tieto tarjousten vertailusta.

 

Hankintasopimus

Hankintasopimus syntyy vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Hankintasopimukseen liittyvä alihankinta

Lääkärikeskus Aava Oy on ilmoittanut käyttävänsä alihankintana Vita Laboratoriot Oy:tä, Instru Optiikka Oy:tä, Synsam Group Finland Oy:tä ja Cor Group Oy:tä.

Päätös

Päätän valita työterveyshuollon palveluiden sopimustoimittajaksi sopimuskaudelle 01.01.2024-31.12.2025 Lääkärikeskus Aava Oy:n.  Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimusta voidaan jatkaa toistaiseksi voimassa olevana.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialueen johtaja

Organisaatiotieto

Hankinta