§ 48 Lastensuojelun avo- ja sijaishuollon sosiaalityöntekijöille ja johtaville sosiaalityöntekijöille maksettavan rekrytointi- ja sitouttamispalkkion määrän tarkastaminen 1.8.2023 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2023-3079

Päätöspäivämäärä

30.8.2023

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 60 §:n mukaan henkilöstöjohtaja tai hänen määräämänsä päättää virka-​ ja työehtosopimusten harkinnanvaraisten palkkausta koskevien määräysten soveltamisesta viranhaltijoihin ja työntekijöihin,​ mikäli hallintosäännössä ei ole toisin määrätty.

Kuvaus

Vantaan kaupunki otti 1.11.2022 käyttöön rekrytointi- ja sitoutumispalkkion, joka koskee lastensuojelun lakisääteisen sitovan henkilöstömitoituksen piirissä olevia sosiaalityöntekijöitä eli lastensuojelun avo- ja sijaishuollon sosiaalityöntekijöitä. Päätös rekrytointi- ja sitoutumispalkkiosta on toistaiseksi voimassa oleva ja se jatkuu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella 1.1.2023 alkaen (Vantaan kaupungin henkilöstö- ja konsernijohtajan henkilöstöasianpäätös §35/2022). Lastensuojelun lakisääteisen henkilöstömitoituksen piirissä olevia johtavia sosiaalityöntekijöitä eli Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lastensuojelun avo- ja sijaishuollon johtavia sosiaalityöntekijöitä koskeva rekrytointi- ja sitouttamispalkkio otettiin käyttöön 1.2.2023 alkaen (Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstöjohtajan henkilöstöpäätös §23/2023).

Edellä mainittujen päätösten mukaan rekrytointi- ja sitoutumispalkkion piirissä oleville henkilöille maksetaan 1000 euron suuruinen palkkion kolmen kuukauden välein kun päätösten mukaiset edellytykset täyttyvät. Viimeisin palkkiojakso on ollut 1.5.-31.7.2023 ja sitä koskeva palkkio maksetaan elokuun palkanmaksun yhteydessä.

Rekrytointi- ja sitoutumispalkkiota koskevassa päätöksessä on todettu, että rekrytointi- ja sitoutumispalkkiojärjestelmän tarve ja sisältö arvioidaan uudelleen viimeistään siinä vaiheessa, kun rakennetaan ja otetaan käyttöön hyvinvointialueen ko. ammattiryhmää koskeva uusi palkkausjärjestelmä, tai kun ko. ammattiryhmän palkkaus tulee tarkasteltavaksi palkkausjärjestelmämuutosten tai palkkausjärjestelmien yhteensovittamisen yhteydessä. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella kohdennettiin paikallista järjestelyerää lastensuojelun avo- ja sijaishuollon sosiaalityöntekijöiden ja johtavien sosiaalityöntekijöiden palkkausjärjestelmän yhteensovittamiseen ja palkkojen tarkastamiseen.

Rekrytointi- ja sitoutumispalkkion perusteiden mukaisesti sen tarve ja määrä on arvioitu toimialajohdon kanssa. Arvioinnin perusteella hyvinvointialueen nykyisen palkkausjärjestelmän mukaisten palkkatasojen piirissä olevia sosiaalityöntekijöitä ja johtavia sosiaalityöntekijöitä koskevalle rekrytointi- ja sitoutumispalkkion jatkamiselle on edelleen perusteet. Maksettavan palkkion määrää tarkastetaan suhteessa palkantarkastuksiin. Muita muutoksia aikaisempiin päätöksiin ei tehdä.

Päätös

Lastensuojelun lakisääteisen sitovan henkilöstömitoituksen ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nykyisen palkkausjärjestelmän mukaisten palkkatasojen piirissä oleville lastensuojelun avo- ja sijaishuollon sosiaalityöntekijöille ja johtaville sosiaalityöntekijöille aikaisempien päätösten mukaisesti maksettavaa rekrytointi- ja sitouttamispalkkiota tarkastetaan 1.8.2023 alkavan seurantajakson alusta alkaen siten, että palkkion suuruus on 420 euroa kolmen kuukauden jaksolta.

Rekrytointi- ja sitoutumispalkkiojärjestelmän tarve ja sisältö arvioidaan uudelleen, kun rakennetaan ja otetaan käyttöön hyvinvointialueen ko. ammattiryhmää koskeva uusi palkkausjärjestelmä, tai kun ko. ammattiryhmän palkkaus tulee tarkasteltavaksi palkkausjärjestelmämuutosten tai palkkausjärjestelmien yhteensovittamisen yhteydessä.

Allekirjoitus

Anne Sivula, henkilöstöjohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue