§ 60 Talousarviomuutokset Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarviossa 2023

Lataa 

VAKEDno-2023-3210

Päätöspäivämäärä

31.8.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 31

Kuvaus

Aluevaltuuston on kunkin vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä hyvinvointialueelle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio, jossa otetaan huomioon hyvinvointialuekonsernin talouden vastuut ja velvoitteet. Talousarvioon otetaan tehtävien ja toiminnan tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot. Lisäksi siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. (Laki hyvinvointialueesta 611/2021, 115 § ). Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvion 2023 kokouksessaan 20.12.2022 § 108.

Aluevaltuusto vastaa hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta, käyttää hyvinvointialueen päätösvaltaa ja siirtää toimivaltaansa hallintosäännön määräyksillä. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto on hallintosäännössä 31 § päättänyt, että hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää talousarviovuoden aikana tapahtuvista tulo- ja menomäärärahojen siirroista talousarvion sitovuustasojen sisällä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttötalouden sitovuustasot ovat:

  • Hyvinvointialue ilman erikoissairaanhoitoa
  •  Erikoissairaanhoito.

 

Hyvinvointialueen käynnistymisen yhteydessä Vantaan ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialoista muodostettiin uusi organisaatio tavoitteena parantaa toimintojen laatua, saatavuutta, asiakaslähtösyyttä ja tehokkuutta. Uuden organisaation ja hyvinvointialueiden talousraportoinnin vaatimien kustannuspaikka- ja palveluluokkakohdistusten mukaisia määrärahakohdistuksia ei pystytty toteuttamaan talousarvioon täydellisinä vaaditun päätöksentekoaikataulun puitteissa vuoden 2022 loppuun mennessä. Tämän takia menoerien selvittämistä ja kohdistamista toimialoille, palvelualueille ja tiliryhmille jatkettiin vuoden 2023 alussa.

 

Talousarviota 2023 tarkennettiin seuraavasti:

Aluevaltuuston 20.12.2022 kokouksessa hyväksymään talousarvioon 2023 tehtiin muutokset sitovuustason "sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan ilman erikoissairaanhoitoa" sisällä. Tarkennetut muutokset ovat päätöksen liitteenä. 

Päätös

Päätän hyväksyä muutokset talousarvioon sitovuustason "sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala ilman erikoissairaanhoitoa" sisällä.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hyvinvointialuejohtaja