§ 4 Lasten optometristi ja silmälääkäripalvelu, Silmäasema Oy 

Lataa 

VAKEDno-2023-3024

Päätöspäivämäärä

6.9.2023

Päätöksen tekijä

Lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalveluiden tehtäväaluepäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosääntö 46 § (toimivalta hankinnoissa, sopimuksissa ja sitoumuksissa).  

Kuvaus

Hankinnan kohde  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on pyytänyt tarjousta lasten optometristi ja silmälääkäripalveluiden hankinnasta Silmäasema Oy:ltä. 

Tarjousta pyydettiin uusittuun lasten silmälääkäripalveluiden toimintamallimuutoksen liittyen, jossa yhdistetään optometristin sekä silmälääkärin palvelut. Palvelutuotteeseen kuuluu terveydenhoitajan tekemän arvion perusteella mahdollisuus ohjata asiakas suoraan silmälääkärille tai optometristille, joka oman arvionsa mukaan ohjaa asiakkaan tarvittaessa silmälääkärille.  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue valmistelee kilpailutusta lasten optometristi sekä silmälääkäripalveluiden hankinnasta. Palveluiden turvaamisen sekä jonon purun vuoksi lasten optometristi sekä silmälääkäripalveluita hankitaan Silmäasema Oy:ltä siihen saakka, kunnes uusi kilpailutus on valmis. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin, vaan tilaa palvelua tarpeidensa mukaisesti. 

Hankinnan arvo on noin 40 000 euroa (alv 0 %). 

Hankinta on kynnysarvon alittava pienhankinta.  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 46 § mukaan tehtäväalueen päällikkö päättää alle 60 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.  

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue hankkii lasten optometristi ja silmälääkäripalveluita Silmäasema Oy:ltä.  

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.  

Allekirjoitus

Hanna Lehtinen 
Tehtäväaluepäällikkö, Perhekeskuksen kuntoutus- ja lääkäripalvelut 
 

Organisaatiotieto

Hankinta