§ 31 Tikkurilan valmiusaseman rakennusautomaatiourakan sopimusasiakirjojen hyväksyminen allekirjoitettavaksi

Lataa 

VAKEDno-2023-1586

Päätöspäivämäärä

8.9.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 46 §:n mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista.

Kuvaus

Asian valmistelija: Tilakeskuksen päällikkö Pasi Salo

 

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakunta päätti kokouksessaan 26.4.2023 § 20 Tikkurilan valmiusaseman pääurakoitsijan valinnasta. Pääurakoitsijaksi valittiin NRC Group Finland Oy.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on ostanut Tikkurilan valmiusasema -hankkeen rakennuttamispalvelut HUS Kiinteistöt Oy:ltä. Hankkeen urakkamuodoksi on valittu kokonaisurakka, johon sisältyy rakennusurakka (pääurakka), putki-, ilmanvaihto-, sähkö-, kojeisto-, varavoimakone-, jäähdytyslaite- ja Virve-järjestelmäurakka sekä työmaan johtovelvollisuudet ja työmaapalvelut. Hankkeen muut urakat toteutetaan ns. tilaajahankintoina, jotka alistetaan pääurakkaan (ns. alistettu sivu-urakoina) rakennusurakan yleisten sopimusehtojen mukaisesti. Tilaajahankintoina toteutetaan rakennusautomaatio- ja turvajärjestelmät, jotka kilpailutetaan erikseen.

Vantaan kaupungin rakennusautomaatiojärjestelmien puitesopimus ”Vantaan kaupungin rakennusautomaation urakointi- ja palveluhankinta” on siirretty Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle ns. siirtyneenä ja jakautuneena hankintasopimuksena. Rakennusautomaation toimittajana on Fidelix Oy. Sopimus on alkanut 5.11.2019 ja sen kesto on 6 vuotta alkaen sopimuksen allekirjoituksesta. Lisäksi tilaajalla on oikeus jatkaa sopimuskautta neljän vuoden optiolla.

Sopimuksen kohteena ovat seuraavat tehtävät:

1)      Uusien rakennusautomaatiojärjestelmien urakointi uudis- ja peruskorjauskohteissa

2)      Toimivan rakennusautomaatiojärjestelmän toteutumisen koordinointi valmistumisvaiheessa yllä tarkoitetuissa kohteissa

3)      Takuuajan huoltotyöt ja rakennetun järjestelmän takuuajan tarkistukset

4)      Optio, mikäli Tilaaja päättää tilata: Rakennetun järjestelmän toiminnan varmistaminen 2 v takuuaikana

5)      Kyseisten urakoitujen rakennusautomaatiojärjestelmien ylläpito puitesopimuskauden ajan

6)      Keskitetty rakennusautomaatiovalvomojärjestelmäpalvelu yllä tarkoitettuja uusia järjestelmiä varten toimittajan virtuaalipalvelimella

 

Rakennusautomaationjärjestelmien urakoiden ja palveluiden hinnoittelu perustuu hankintasopimuksen yksikköhintaluetteloon.

Päätös

Päätän

  1. hyväksyä Fidelix Oy:n antaman määrältään 80 873 euron (ei sisällä arvonlisäveroa) tarjouksen Tikkurilan valmiusaseman rakennusautomaatiourakasta ja
  2. hyväksyä Tikkurilan valmiusaseman rakennusautomaatiourakan sivu-urakkasopimuksen allekirjoitettavaksi.

Allekirjoitus

Konsernipalvelujen toimialajohtaja, Mikko Hokkanen

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut