§ 14 Tutkimuslupa: Toimintaterapeuttien kokemuksia aistihuoneen käytöstä vammaistyössä / Helga Kiiveri ja Anni Karhu Metropolia ammattikorkeakoulu

Lataa 

VAKEDno-2023-2488

Päätöspäivämäärä

13.9.2023

Päätöksen tekijä

Aikuissosiaalityön palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Hyvinvointialueen hallintosäännön  33 §:n mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista sekä tietoluvista.

Kuvaus

VAKEDno-2023-2488 Tutkimuslupahakemus: Toimintaterapeuttien kokemuksia aistihuoneen käytöstä vammaistyössä/ Helga Kiiveri ja Anni Karhu Metropolia ammattikorkeakoulu 

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä:

Opinnäytetyössä pyydetään toimintaterapeutteja kertomaan näkemyksiään aistihuoneen merkittävyydestä ja käytöstä. Tarkoituksena on kartoittaa vammaistyön parissa työskentelevien toimintaterapeuttien kokemuksia aistihuoneen käytöstä ja merkityksellisyydestä. Vastaajia kyselyyn etsitään Multisensorisesta verkostosta, sekä Vantaan ja Helsingin kaupungin vammaispalvelujen kautta. 

Tutkimushakemuksen käsittely:

Tutkimuslupahakemus on tullut vireille 26.6.2023. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella hakemus kohdistuu aikuissosiaalityön palvelualueelle, sillä aistihuoneita on käytössä vain työllisyyttä ja osallisuutta tukevien palvelujen vammaisten työ- ja päivätoiminnassa. 

Vammaisten työ- ja päivätoiminnassa ei löydy hakemuksessa määritettyjen kriteerien osalta soveltuvia työntekijöitä.

Tutkimuksen puoltaja: 

Tehtäväaluepäällikkö Toni Kinnunen ei puolla tutkimuksen toteuttamista esitetyssä muodossa.

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella: 

Erityisasiantuntija Mervi Kivijoki, mervi.kivijoki@vakehyva.fi

Tehtäväaluepäällikkö Toni Kinnunen, toni.kinnunen@vakehyva.fi

 

Päätös

Päätän, että tutkimukselle Toimintaterapeuttien kokemuksia aistihuoneen käytöstä vammaistyössä ei myönnetä tutkimuslupaa.

Allekirjoitus

Henna Kaukonen-Nyholm, Aikuissosiaalityön palvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue