§ 16 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen työhyvinvointihanke

Lataa 

VAKEDno-2023-2668

Päätöspäivämäärä

14.9.2023

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 46 §:n mukaisesti. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla pelastusjohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen työhyvinvointihanke, joka jakautuu kolmeen osaan. Hankinnassa on kyse hankintalain kansallisen kynnysarvon alittavasta pienhankinnasta (sosiaali- ja terveyspalvelut liite E kohdat 1-4. Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta kahdesta työhyvinvointipäivästä sekä FIRSTBEAT – hyvinvointianalyysista 6 kk mittausjaksolle n. 120– 150 henkilölle. Tarjoajan tuli ottaa huomioon tarjouksessa se, että palveluntuottajalla täytyy olla ymmärrys ensihoitotyön henkisestä ja fyysisestä kuormituksesta ja keinoista vaikuttaa niihin.

Vaatimuksena oli myös muun muassa, että palveluntuottajan täytyy ymmärtää mitä ensihoitotyö pitää sisällään ja palvelun täytyy olla suunnattu ensihoitajille koskien ensihoitotyön haasteita, poikkeavaa työaikaa ja työajasta palautumista. Palvelulla haettiin psyykkistä valmennusta ensihoitoon soveltuvaksi, ei yleistä työn hyvinvointivalmennusta. Palveluntuottajalla on kokonaisprojektin vetovastuu. Tilaaja ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin eikä sopimus tuota Tilaajalle määräostovelvoitetta vaan tuotteita/palvelua tilataan tarpeen mukaan. Hankinta on määräaikainen 1.7.2024 asti sopimuksen allekirjoituksesta.

Päätöksenteon perusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus siten, että hinta oli max. 60 pistettä ja laatu max. 40 pistettä.

Hankintamenettely

Tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi-ilmoituskanavassa 16.8.2023. Tarjousten jättämisen määräaikaan 28.8.2023 klo 8.30 mennessä saatiin yksi (1) tarjous. Tarjouksen jätti Ylähylly Oy tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyynnössä on kerrottu, että hankintamenettelyllä valitaan yksi (1) Toimittaja ja koska hankinnassa saatiin määräaikaan mennessä vain yksi tarjous, valitaan toimittajaksi Ylähylly Oy ilman erillistä tarjousten vertailua. Tarjoaja sitoutuu tarjoamaansa laatuun tarjouksensa mukaisesti.

Päätös

Päätän hankkia Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle ensihoitajille suunnatun työhyvinvointihankkeen Ylähylly Oy:ltä. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 70 410 euroa (alv. 0 %), joten kyse on hankintalain kansallisen kynnysarvon alittavasta pienhankinnasta (sosiaali- ja terveyspalvelut liite E kohdat 1-4). Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Allekirjoitus

Jyrki Landstedt, pelastusjohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta