§ 35 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle siirtyvien kustannusten selvityksen hankinta

Lataa 

VAKEDno-2023-3425

Päätöspäivämäärä

18.9.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Aluehallitus ja edunvalvontajaosto ovat edellyttäneet viranhaltijoita pureutumaan siirtyvien kustannusten tarkastukseen ja ongelmakohtien tunnistamiseen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 46 § mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Toimialajohtaja ja hyvinvointialuejohtaja päättävät tämän ylittävistä hankinnoista.

Kuvaus

Hankinnan kohde

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on tarve toteuttaa sille siirtyvien kustannusten tarkastus ja rahoituksen ongelmakohtien tunnistaminen, ja täten pyytänyt tarjouksen selvitystyön hankinnasta Verona Consulting Oy:ltä. Projekti kestää arviolta kolme (3) kuukautta.

Työn tarkoituksena on varmistaa hyvinvointialueen siirtyvien kustannusten taso, jotta rahoitus määräytyy oikein. Projektin tarkoituksena on tarkistaa, että kuntien raportoimissa sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen tiedoissa ei ole merkittäviä virheitä tai puutteita. Selvityksen avulla hyvinvointialue voi perustella rahoituksen korjaamista, sekä mahdollisesti myöhemmin lisärahoitusta, lainanottovaltuuksien kasvattamista sekä rahoitusjärjestelmän muutostarpeita.

Päätös

Päätän hankkia Verona Consulting Oy:n tarjouksen mukaisesti Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle siirtyvien kustannusten selvityksen.

Hankinnan arvioitu arvo on 57 000 euroa (alv. 0 %), joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittavasta hankinnasta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalveluiden toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue