§ 36 Esmikko-kulunvalvontajärjestelmän siirtäminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintaan

Lataa 

VAKEDno-2023-3331

Päätöspäivämäärä

19.9.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 25 §

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö 46 §

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallinnassa olevissa rakennuksissa on käytössä Schneider Electric Oy:n toimittamia Esmikko-kulunvalvontajärjestelmiä. Esmikko-kulunvalvonta-järjestelmään kuuluu mm. kulunvalvonnan keskuspalvelin, ohjelmisto ja tietokanta sekä kohteisiin asennetut kenttälaitteet. Esmikko-järjestelmää on ylläpidetty Vantaan kaupungin ylläpitämällä palvelimella. Esmikko-ohjelmiston tietokannassa on ylläpidetty sekä Vantaan kaupungin että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilojen käyttäjien kulkuoikeuksiin liittyviä tietoja. Hyvinvointialueuudistuksen myötä on syntynyt tarve eriyttää Vantaan kaupungin ja hyvinvointialueen tilojen käyttäjien rekisterit omille palvelimilleen sekä siirtää kohdekohtaisten laitteiden tietoliikenneyhteydet hyvinvointialueen sisäiseen tietoliikenneverkkoon.

 

Schneider Electric Oy on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle tarjouksen hyvinvointialueen käyttämän kulunvalvontajärjestelmän eriyttämisestä ja palvelun jatkamisesta Saas-palveluna.

 

Hankinta alittaa julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 25 § mukaisen kynnysarvon eikä näin ollen kuulu lain soveltamisalaan. Hankinta tehdään suorana hankintana, koska kyse on olemassa olevasta järjestelmästä johtuvasta teknisestä syystä ja koska vain yksi toimittaja kykenee toimittamaan ko. palvelun.

 

 

Päätös

Päätän

  1.  hyväksyä Schneider Electric Oy:n tarjouksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kulunvalvontakohteiden tiedon siirrosta omaan tietokantaan sekä laitteiden tietoliikenneyhteyksien siirrosta hyvinvointialueen sisäiseen verkkoon hintaan 11 588 euroa (alv. 0 %)
  2.  hyväksyä tarjouksen Esmikko-järjestelmän Saas-palvelusta hintaan 580 euroa/kk sekä Tosibox-yhteyksistä hintaan 40 euroa/kk (hinnat alv. 0 %)
  3.  todeta, että palvelusta laaditaan erillinen sopimus

Allekirjoitus

konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen

Organisaatiotieto

Tietohallinto