§ 38 Toimitilojen vuokraaminen osoitteesta Liesikuja 7, 01600 Vantaa

Lataa 

VAKEDno-2023-3500

Päätöspäivämäärä

21.9.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 36 §:n mukaan tilakeskuksen päällikkö päättää hyvinvointialueen hallinnassa olevien ja hallintaan tulevien toimi-, varasto-, asunto- ja huonetilojen vuokralle ottamisesta ja antamisesta, kun vuokrasopimuksen yhteenlaskettu arvo on enintään 600 000 euroa (alv 0 %). Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa sopimuksen arvo määritellään irtisanomisajan vuokran mukaan. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella organisaatiossa ei ole virassa olevaa tilakeskuksen päällikköä, jonka johdosta asiasta päättäminen siirtyy esihenkilöketjussa seuraavaan viranhaltijaan, joka voi päättää asiasta päätöspöytäkirjalla. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla konsernipalvelujen toimialajohtajalle.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Myyrmäen päihdeklinikan käytössä ovat olleet osoitteessa Liesikuja 7, 01600 Vantaa sijaitsevat toisen kerroksen pinta-alaltaan noin 718,5 m ²:n toimitilat.

Kyseisten toimitilojen vuokrasopimus on siirtynyt Vantaan kaupungilta hyvinvointialueelle sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annettu lain 616/2021 perusteella ns. yleisseuraantona. Vuokrasopimus on määräaikainen ja se on päättymässä 30.9.2023. Vuokranantajana on ollut Kansallis-Kehitys Oy, joka omistaa Kiinteistö Oy Liesikuja 7:n osakkeet, jotka oikeuttavat ko. toimitilojen hallintaan.

Hyvinvointialueen tilakeskus on neuvotellut vuokranantajan kanssa vuokrasopimuksen jatkamisesta. Toimitilojen lisäksi vuokrauksen kohteena on viisi autopaikkaa (paikat 51-55) osoitteessa Ruukkukuja 1 sijaitsevasta pysäköintitalosta (Ruukkukujan Pysäköinti Oy).

Vuokrausta esitetään jatkettavaksi 1.10.2023 alkaen toistaiseksi voimassa olevana. Toimitilojen vuokraksi on neuvoteltu 13 114,75 euroa/kk. Vuokraan lisätään arvonlisävero 24 %. Vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokra-aika alkaa 1.10.2023. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on 12 kuukautta. Vuokraan sisältyy tuloilman jäähdytys, lämmitys, tavanomainen veden käyttö sekä tavanomainen toimistojätehuolto. Vuokraan ei sisälly sähköä.

Päätös

Päätän hyväksyä toimitilojen vuokraamisen Myyrmäen päihdeklinikan käyttöön ja vuokrasopimuksen pääehdot seuraavasti:

  • Vuokranantajana: Kansallis-Kehitys Oy
  • Vuokrakohde: Toimistotilat pinta-ala noin 718,5 m ²
  • Vuokrakohteen osoite: Liesikuja 7, 01600 Vantaa, toinen kerros
  • Vuokran määrä: kokonaisvuokra 13 114,75 euroa/kk
  • Vuokraan ei sisälly sähköä
  • Vuokra-aika alkaa 1.10.2023.
  • Vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva
  • Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on 12 kk

 

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, konsernipalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut