§ 3 Kivistön terveysaseman ja hammashoitolan valomainoksen hankinta

Lataa 

VAKEDno-2023-3902

Päätöspäivämäärä

20.10.2023

Päätöksen tekijä

Tilakeskuspäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 46:n mukaisesti palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää alle miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Hankinnasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tilakeskuspäällikön toimivaltaan.

Kuvaus

Vantaan kaupungin tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 2.12.2020 § 16 hyväksyä Lehto Tilat Oy:n tehtävän vuokrasopimuksen pääehdot sekä oikeutti toimitilapäällikön tekemään ja allekirjoittamaan vuokrasopimuksen Kivistön palvelukeskittymästä terveysasemalle vuokrattavista tiloista. Vuokrasopimus on allekirjoitettu Vantaan kaupungin ja Lehto Tilat Oy:n välillä. Myöhemmin Lehto Tilat Oy on myynyt Kivistön palvelukeskittymän Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt Oy:lle.

Kivistön terveysaseman vuokrasopimus on siirtynyt Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain perusteella. Lain 25 §:ssä todetaan, että hyvinvointialueelle siirtyvät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämiseen liittyvät sopimukset 1 päivästä tammikuuta 2023, jolleivät hyvinvointialue ja kunta toisin sovi.

Kivistön terveysaseman vuokrasopimuksen ehtojen mukaan (vuokrasopimuksen liite 3 ”Urakan sisältö ja hankintaraja” sekä liitteen 4 ”Huonekortit”) vuokralaisen vastuulle kuuluvat seuraavat hankinnat:

 

Ilmanvaihto:

  • Vuokralaisen käytön edellyttävät erillispoistot päätelaitteineen
  • Muut sammutusjärjestelmät (esim. kaasusammutus)

 

Valaistus:

  • 3-vaihe-virtakiskot, mikäli liittyvät sisuistusvalaistukseen
  • Valaisimet virtakiskoon ja sisustusvalaisimet

 

Valvonta- ja hälytysjärjestelmät:

  •  Vuokratilojen kulunvalvonta
  •  Vuokratilojen kameravalvonta
  •  Vuokratilojen rikosilmoitusjärjestelmä
  •  Muut turvajärjestelmät

 

Äänentoistojärjestelmät:

  • Vuokratilojen äänentoistojärjestelmät
  • Liiketilan äänentoistojärjestelmän mykistys hätäkuulutuksissa
  • Vuokratilojen äänentoistojärjestelmän kaapeloinnit

 

Kalusteet ja varusteet:

  • Kalusteet ja varusteet hankitaan huonekorttien mukaan

 

Vuokrasopimukseen perustuen Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ovat sopineet Lehto Tilat Oy:n kanssa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valomainoksen hankinnasta. Valomainos ei kuulu Kivistön terveysaseman vuokrasopimuksen perusvarustelutasoon.

Lehto Tilat Oy on selvittänyt Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toimeksiannosta valomainostoimitusten markkinatilannetta tuote-, hinta- ja laatutietojen sekä asennusten osalta. Selvitysten perusteella on pyydetty tarjous Valomainos Oy:ltä.

Hankinta alittaa hankintalain kansallisen kynnysarvon eikä näin ollen kuulu hankintalain soveltamisalaan.

 

Päätös

Päätän hyväksyä Valomainos Oy:n antaman tarjouksen Kivistön terveysaseman ja hammashoitolan valomainoksien hankinnasta ja asennuksesta. Toimitukseen sisältyy viiden valomainoksen toimitus ja asennus kokonaishintaan 22800 euroa (ei sisällä arvonlisäveroa). Lisäksi arvio nostolaitekuluista on 100–200 euroa per asennettava valomainos.

Allekirjoitus

Pasi Salo, tilaskeskuspäällikkö

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut