§ 30 Tutkimuslupa: Ohjaajien opas itsenäistymistyöskentelyn tueksi

Lataa 

VAKEDno-2023-3742

Päätöspäivämäärä

25.10.2023

Päätöksen tekijä

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 33 mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelija ***** ja työryhmä hakevat tutkimuslupaa tutkimukselleen Ohjaajien opas itsenäistymistyöskentelyn tueksi.

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

AMK-opinnäytetyönä on tarkoitus kehittää opas, joka tukee sijaishuollon yksiköiden ohjaajien työskentelyä nuorten itsenäistymistaitojen parissa. Opas tulee sisältämään työelämänyhteistyötahon toivomia aiheita itsenäistymisen tukemiseen. Tiedot toivotuista aiheista kerätään vuoropuhelulla Harjulan ja Vuorikummun yksiköiden työntekijöiden kanssa. Tutkimuksessa ei kerätä henkilötietoja ja vastauksia ei yksilöidä. Opinnäytetyön aineistonkeruu on tarkoitus toteuttaa vuoden 2023 aikana.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 10.10.2023. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset

Vuoropuhelut kestävät korkeintaan tunnin per yksikkö. Työntekijöillä on mahdollisuus kieltäytyä osallistumasta.

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy,​ tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen,​ ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi,​ joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-​versiona kirjaamoon,​ kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilönä hyvinvointialueella toimii *****, kuntouttava sijaishuolto.

Tutkimuksen puoltaja

Lastensuojelun avohuollon palvelujen tehtäväaluepäällikkö *****.

Valmistelija

Erityisasiantuntija *****

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle Ohjaajien opas itsenäistymistyöskentelyn tueksi.

Allekirjoitus

Perheiden erityispalvelulejen palvelualuejohtaja Saana Pukkio

Organisaatiotieto

Asiantuntija- ja kehittämispalvelut