§ 18 Tutkimuslupa: Työtä tukevat voimavarat, systeeminen toimintatapa ja työhyvinvointi sosiaalityöntekijöiden kokemana

Lataa 

VAKEDno-2023-3740

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 32 § mukaan toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää kyseistä toimialaa koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Itä-Suomen yliopiston opiskelija ***** hakee tutkimuslupaa tutkimukselleen Työtä tukevat voimavarat, systeeminen toimintatapa ja työhyvinvointi sosiaalityöntekijöiden kokemana.

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

Pro gradu -tutkielma käsittelee sosiaalityöntekijöiden kokemuksia työkuormituksesta ja työn imusta systeemisen työmenetelmän kontekstissa. Tutkimus on tarkoitus toteuttaa yhdellätoista hyvinvointialueella. Tutkimusaineisto kerätään lastensuojelussa ja perhesosiaalityössä toimivilta sosiaalityöntekijöiltä webropol-kyselyllä. Aineisto anonymisoidaan. Tutkimuksen arvioitu valmistumisaika on 2/2024. 

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 10.10.2023. Hakemukseen on saatu täydentäviä tietoja 19.10.2023 ja 23.10.2023. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset

Webropol-kyselyyn vastaaminen vie työaikaa noin 10–15 minuuttia per henkilö. Lisäksi vähäisiä työaikakustannuksia henkilöstölle välitettävään tutkimustiedotteeseen ja kyselyyn liittyen.

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy,​ tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen,​ ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi,​ joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-​versiona kirjaamoon,​ kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteuttamista hyvinvointialueella puoltaa perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja*****sekä perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja *****.

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilö hyvinvointialueella on perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja *****

Valmistelija

Erityisasiantuntija *****

 

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle: Työtä tukevat voimavarat, systeeminen toimintatapa ja työhyvinvointi sosiaalityöntekijöiden kokemana.

Allekirjoitus

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja Hanna Mikkonen

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut