§ 22 Edustajan ja varaedustajan nimeäminen vauvamyönteisyyden kansalliseen kehittämisryhmään

Lataa 

VAKEDno-2023-4109

Päätöspäivämäärä

2.11.2023

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää toimialansa vastuualueelle kuuluvien työryhmien jäsenten nimeämisestä.

Kuvaus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt asettaa kansallisen Vauvamyönteisyyden kehittämisryhmän. THL on lähettänyt 23.10.2023 hyvinvointialueille, HUS:lle, sosiaali- ja terveysministeriölle, valtion ravitsemusneuvottelukunnalle, Helsingin kaupungille, Metropolialle, Novialle ja Imetyksen tuki ry:lle nimeämispyynnön,​ jossa alueita tai organisaatioita pyydetään nimeämään edustaja ja varaedustaja tämän kehittämisryhmän jäseneksi. Kehittämisryhmän toiminnan tavoitteena on tukea WHO:n ja Unicefin Vauvamyönteisyysohjelman toteutumista.

 

Kehittämisryhmän tehtävänä on:

-        koordinoida vauvamyönteisyysohjelman auditointeja ja hyväksyä auditoinnit

-        valmistella prosessikuvaukset vauvamyönteisyysohjelmaan kuuluvista auditoinneista

-        päivittää vauvamyönteisyysohjelman auditointilomakkeet

-        valmistella ohjeistukset vauvamyönteisyysohjelman tilastoinnin toteuttamisesta WHO:n ohjeiden mukaisesti

-        seurata vauvamyönteisyysohjelman edistymistä hyvinvointialueilla ja kansallisesti

-        varmistaa alueellisesti yhdenvertaisen ja vaikuttavan tuen yhteistoiminta- ja hyvinvointialueiden vauvamyönteisyystoiminnalle

 

Vauvamyönteisyyden kansallisen kehittämisryhmän toimikausi on 1.12.2023-31.12.2025. Kehittämisryhmä kokoontuu hybridinä neljä kertaa vuodessa virka-aikana. Kokouksista ei makseta erillistä korvausta.

 

Kehittämisryhmään pyydetään nimeämään henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita Vauvamyönteisyysohjelmasta sekä tuntevat synnytyssairaaloiden ja perusterveydenhuollon palvelujärjestelmän yhteistoimintaa ja palveluprosesseja. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta on perusteltua nimetä kehittämisryhmään tehtäväaluepäällikkö Anni Paaskoski ja varajäseneksi osastonhoitaja Marika Roos. He soveltuvat kokemuksensa, osaamisensa ja kiinnostuneisuutensa vuoksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edustajiksi THL:n Vauvamyönteisyyden kansalliseen kehittämisryhmään.

 

Päätös

Päätän:

1.      nimetä tehtäväaluepäällikkö Anni Paaskosken Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edustajaksi vauvamyönteisyyden kansalliseen kehittämisryhmään;

2.      nimetä hänelle varaedustajaksi osastonhoitaja Marika Roosin.

Allekirjoitus

Hanna Mikkonen, toimialajohtaja, Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimiala, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut