§ 50 Hankintapäätös VAKEDno-2023-3409 / Brändituotteet

Lataa 

VAKEDno-2023-3409

Päätöspäivämäärä

24.11.2023

Päätöksen tekijä

Konsernipalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Asiasta päättäminen kuuluu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 46 §:n nojalla toimialajohtajan toimivaltaan. 

Kuvaus

Asian valmistelija: hankinta-asiantuntija Tytti Holm

Kuvaus

Hankinnan kohteena ovat Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen logoilla varustetut, organisaation sisäiseen sekä mainonta- ja markkinointikäyttöön tulevat, brändituotteet. Sopimus on voimassa määräaikaisena kaksikymmentäneljä (24) kuukautta, jonka jälkeen sopimus jatkuu ilman erillistä ilmoitusta toistaiseksi voimassa olevana.

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta valitulle tuotteille Tilaajan logolla. Tuotteet tulevat tilattavaksi Tilaajan tilausjärjestelmän kautta.

Arvioitu tuotekohtainen tilausmäärä on vuosittain n. 500- 1000 kpl per tuote. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyihin tilausmääriin, vaan tilaukset tehdään todellisen tarpeen mukaan.

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset kuvattiin tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.

Hankinta on jaettu kahteen (2) osa-alueeseen ja molempiin osa-alueisiin valitaan yksi (1) toimittaja.

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 225 000 euroa (alv. 0 %).

Hankintamenettely

Hankinta oli EU-kynnysarvon ylittävä. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA ilmoituskanavassa 16.10.2023. Tarjousten jättöpäivämäärä oli 16.11.2023.

Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä.

Tarjousaikana tarjoajilla oli mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä tarjouspyyntöön liittyen 2.11.2023 klo 12:00 mennessä ja esitettyihin kysymyksiin vastattiin 6.11.2023.

Tarjousten jättämisen määräaikaan mennessä saapui yhteensä kaksi (2) tarjousta.

Tarjouksen jättivät molempiin osa-alueisiin (osa-alue 1 ja 2) seuraavat tarjoajat:                 

·       OGG Finland

·       Mastermark Oy

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjoajat ovat tarjouksessaan vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset. Hankintayksikkö tarkastaa tarjouspyynnön mukaisesti vaatimusten täyttymisen valituilta toimittajilta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Referenssit

Hankintalain (1397/2016) 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden tai tarjoajien teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia 84—86 §:ssä tarkoitettuja vaatimuksia. Ehdokkaat tai tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

Tarjouspyynnön mukaisesti Tarjoajalla tuli olla vähintään kolme (3) hankinnan kohdetta vastaavaa referenssiä eli aiempaa toimitusta viimeksi kuluneelta kolmelta (3) vuodelta. Referenssinä esitettyjen toimitusten tulee olla hankinnan kohdetta vastaavien, Tilaajan logolla varustettujen tuotteiden toimituksia. Referenssin tulee olla suuruudeltaan yhden vuoden aikana vähintään 20 000 euroa (alv 0 %) yhdelle toimeksiantajalle. 

Kaikki tarjoajat täyttivät soveltuvuudelle asetetut vaatimukset referenssien osalta.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Hankintalain 79 §:n mukaan ennen tarjousten valintaa hankintayksikön on tarkistettava, että tarjous on hankintailmoituksessa ja hankinta-asiakirjoissa asetettujen vaatimusten, ehtojen ja perusteiden mukainen. Ehdokkaat tai tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.   

Kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttäneiden tarjoajien tarjoukset täyttivät myös tarjouspyynnössä hankinnan kohteelle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjousvertailu

Valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, hinnaltaan halvin. Sopimuskumppaniksi valitaan halvimman hinnan tarjonnut tarjoaja. Laatu on huomioitu tarjouspyynnössä toimittajalle asetetuilla korkeilla laatuvaatimuksilla.

Tarjoajan tuotekohtainen vertailuhinta oli tarjouspyyntöasiakirjoissa kuvatun mukaisesti ilmoitettujen erien (pieni erä ja iso erä) hintojen keskiarvo. Lopullinen osa-aluekohtainen vertailuhinta muodostui tuotekohtaisten vertailuhintojen yhteenlasketusta summasta. Halvin vertailuhinta sai sata (100) pistettä ja muut suhteessa siihen kaavalla: (pienin annettu arvo / tarjottu arvo) x maksimipisteet. Osa-aluekohtaisesti valituksi tulee eniten vertailupisteitä saanut toimittaja.

Tarjousvertailu ilmenee liitteestä 1, Vertailutaulukko.

Sovelletut oikeusohjeet

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)

Hallintolaki (434/2003)

Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä (1233/2006)

Päätös

Päätän valita VAKEDno-2023-3409 / Brändituotteet hankinnan osa-alueiden 1 ja 2 toimittajaksi esittelyosassa mainituin perustein Mastermark Oy:n.

Allekirjoitus

Mikko Hokkanen, toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta