§ 4 Hydrauliikkaosien ja -tarvikkeiden hankinta Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle (VD/11881/02.08.00.00/2022)

Lataa 

VAKEDno-2023-2590

Päätöspäivämäärä

6.11.2023

Päätöksen tekijä

Apulaispelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 47§ mukaan palvelualuejohtaja päättää alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla palvelualuejohtajan toimivaltaan. 

 

Kuvaus

Hankinnan kohteena on hydrauliikkaosien ja -tarvikkeiden hankinta Vantaan Varikolle sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle.

Hankittavia hydrauliikkavaraosia ja -tarvikkeita käytetään mm. kuorma-autojen, työkoneiden, imulakaisukoneiden, sirotteluautomaattien, aurojen, pelastusajoneuvojen sekä muun ajoneuvokaluston hydrauliikkajärjestelmissä. 

Vantaan kaupunki ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tekevät omat hankintapäätökset ja sopimukset tästä hankinnasta. 

 

Hankintamenettely

Vantaan kaupunki kilpailutti hankinnan avoimella menettelyllä 23.8.2023 julkaisemalla kansallisen hankintailmoituksen numero 2023- 135001 osoitteessa https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/.

 

Sopimuskausi

Sopimuskausi on 4 vuotta.

 

Kysymykset ja vastaukset

Tarjouskilpailuun ei esitetty yhtään kysymystä.

 

Hankinnan jakaminen / jakamattomuus osiin

Hankintaa ei ole ollut tarkoituksenmukaista jakaa osiin.

 

Tarjoukset

Määräaikaan 15.9.2023 klo 12.00 mennessä  tarjousken tekivät seuraavat tarjoajat: Hydromarket Oy ja Hydroscand Oy.

 

Tarjoajien soveltuvuus

Tarjoajien soveltuvuus tarkastettiin molemmilta tarjoajilta. 

Tarjouspyynnössä oli edellytetty, että tarjoaja merkitsee tarjouspyynnön liitteeseen kaksi (2) referenssikohdetta (kaksi sopimusta) seuraavasti: "Referensseiksi hyväksytään aiempi kokemus vastaavanlaisista toimituksista tämän tarjouspyynnön mukaisessa laajuudessa ja jolla on hankittu tarjoajalta hydrauliikkaosia ja -tarvikkeita vähintään 30 000€/vuodessa, yhdellä sopimuksella, ei useilla yhteensä. Muilla liitteillä ilmoitettuja referenssejä emme hyväksy."

Hydroscand Oy ei ole liittänyt tarjoukseen tarjouspyynnön liitettä 2 referenssit, eikä ole näin antanut tarjouksessaan tarvittavaa selvitystä tarjoajan referensseistä. 

Koska Hydroscand Oy ei täyttänyt referenssien osalta tarjoajan soveltuvuutta, tulee tarjoaja sulkea pois tarjouskilpailusta.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Hankintayksikkö pyysi Hydromarket Oy:ltä tarkennusta yhden tarjotun tuotteen osalta. tarkennuksen jälkeen tarjoajan tarjous on tarjouspyynnön mukainen. 

 

Tarjousten valintaperusteet

Tarjousten valintaperusteena on halvin tarjottu yhteishinta tarjouspyynnössä hinnoiteltavista hydrauliikkaosista ja -tarvikkeista.

Hankintaan valitaan yksi tarjouspyynnön ehdot ja soveltuvuuden täyttävä tarjoaja toimittajaksi.

 

Tarjousten vertailu

Tarjouksia ei vertailtu, koska vain yksi tarjoaja täytti tarjouspyynnön soveltuvuutta koskevat vaatimukset. 

 

Hankinnan arvo

Hankinnan arvo on noin 120 000 euroa, alv. 0 % /4 vuotta.

 

Päätös

Päätän

1. sulkea Hydroscand Oy:n pois tästä tarjouskilpailusta, koska tarjoaja ei täyttänyt tarjoajalle esitettyjä vaatimuksia ja

2. valita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hydrauliikkaopsien ja -tarvikkeiden toimittajaksi Hydromarket Oy:n sen tähän tarjouskilpailuun 13.9.2023 tekemän tarjouksen mukaisesti.

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella. 

Allekirjoitus

Jussi Rahikainen, pelastustoimen palvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta