§ 14 Päätös Leinikkitien hammashoitolan toiminnan väliaikaisesta sulkemisesta ja toiminnan siirtämisestä Koivukylän terveysaseman hammashoitolaan

Lataa 

VAKEDno-2023-4180

Päätöspäivämäärä

8.11.2023

Päätöksen tekijä

Suun terveydenhuollon palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Voimassa olevan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 5. luvun § 33 kohta 6 mukaan Palvelualuejohtaja päättää toimipisteen tilapäisestä sulkemisesta tai siirrosta enintään kahden kuukauden ajaksi. Toimipisteen tilapäistä sulkemista tai siirtoa koskevia päätöksiä ei voida ketjuttaa tätä pidemmäksi ajaksi.

Kuvaus

Osoitteessa Leinikkitie 20 B, Vantaa, sijaitsevan Leinikkitien hammashoitolan yhdeksään hoitohuoneeseen on keskitetty osa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen oikomishoidosta.  Kiinteistö Oy Simonrinteessä, jossa hoitola sijaitsee, on ollut vuoden 2023 aikana merkittäviä ongelmia viemäreiden toiminnassa.  Asiaa on selvitetty kiinteistöyhtiön kanssa ja viemärijärjestelmään on tehty korjaustöitä.  Syksyllä 2023 tilanne on kuitenkin vaikeutunut: viemärit ovat tukkeutuneet pahasti ja viemärivettä on ohjautunut hammashoitolan tiloihin toistuvasti.  Tämän vuoksi osa hoitolan tiloista on käyttökiellossa ja hoitohuoneissa on toistuvasti jouduttu keskeyttämään potilastyö.  Hoitolassa on tehty laajoja desinfiointitoimia viemärivuotojen jälkeen ennen potilastöiden jatkamista.

Kiinteistön omistaja ei ole pystynyt enää nopeasti reagoimaan tilanteeseen. Leinikkitien hoitolaa ei voida ilman viemärivian korjaamista käyttää potilastyöhön siten, että siellä voidaan toimia potilas- ja työturvallisesti.

Leinikkitien hammashoitolan toiminta tulee siirtää viemärivian syyn selvittämisen ja korjaamisen ajaksi toisiin tiloihin.  Paluu Leinikkitien hoitolaan on mahdollista, kun kiinteistön viemärit toimivat tavalla, jolla työskentely hoitolassa on mahdollista potilas- ja työturvallisesti.  Hoitolan toiminta siirtyy Karsikkokuja 15 sijaitsevan Koivukylän terveysaseman 2. kerroksen hammashoitolan tiloihin.  Kyseinen hoitola siirtyy terveysaseman 3. kerrokseen perustettuun uuteen laajempaan yksikköön ja vanha hoitola on mahdollista ottaa oikomishoidon käyttöön.  Leinikkitien hammashoitola on suljettuna 13.11.2023-12.1.2024.  Oikomishoito aloittaa Koivukylän terveysaseman 2. kerroksen hammashoitolassa 20.11.2023.

Päätös

1.       Sulkea kiireellisen ja välttämättömän tarpeen vuoksi Leinikkitien hammashoitolan ajalle 13.11.2023-12.1.2024.

2.       Siirtää Leinikkitien hammashoitolan toiminta ko. ajaksi Koivukylän 2. kerroksen hammashoitolaan.

Allekirjoitus

Helena Salusjärvi-Juopperi, suun terveydenhuollon palvelujen palvelualuejohtaja 

Organisaatiotieto

Suun terveydenhuollon palvelut