§ 42 Perhekoti Satulinna Oy / Lapsen sijoitus suorahankintana vuonna 2023 (nro 31)

Lataa 

VAKEDno-2023-4153

Päätöspäivämäärä

8.11.2023

Päätöksen tekijä

Perheiden erityispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Palvelualuejohtaja päättää hallintosäännön § 46:n mukaan alle 1 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluhankinnoissa palvelualuejohtaja päättää kuitenkin alle 10 miljoonan euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista.

Kuvaus

Hankintalain 110 § sallii suorahankinnan tekemisen erityistilanteissa seuraavalla maininnalla:

”Sen lisäksi, mitä 109 §:n 2 momentissa säädetään, hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan yksittäisissä tapauksissa tämän luvun mukaisissa sosiaali- ja terveyspalveluhankinnoissa, jos tarjouskilpailun järjestäminen tai palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi ilmeisen kohtuutonta tai erityisen epätarkoituksenmukaista asiakkaan kannalta merkittävän hoito- tai asiakassuhteen turvaamiseksi.”

Sijaishuollon palvelut ostetaan ensisijaisesti puitesopimuskumppaneilta. Mikäli lapsen etu vaatii, on mahdollisuus hankkia palvelu myös suorahankintana. Samoin on mahdollisuus menetellä niissä tapauksissa, joissa sijoitus on ollut jo olemassa ennen palveluntuottajien kilpailutusta ja palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi kohtuutonta.

Päätös

Päätän hyväksyä suorahankintana yksilöllisenä päätöksenä alkaneen lapsen sijoituksen erillisen liitteen mukaisesti. Hoitovuorokauden hinta on 267 euroa/vrk.

Liite on salassa pidettävä.

Allekirjoitus

Saana Pukkio, Perheiden erityispalvelujen johtaja

Organisaatiotieto

Perheiden erityispalvelut