§ 1 Toisen asteen opiskeluhuollon osastonhoitajan viransijaisuuden täyttäminen ajalle 2.1.-31.5.2024

Lataa 

VAKEDno-2023-4535

Päätöspäivämäärä

29.11.2023

Päätöksen tekijä

Toisen asteen opiskeluhuollon tehtäväaluepäällikkö

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja toimintayksikön esimies valitsee alaisensa henkilöstön. Viran täyttämisestä päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tehtäväaluepäällikön toimivaltaan.

Kuvaus

Toisen asteen opiskeluhuollon palveluiden tehtäväalueella on ollut osastonhoitajan viransijaisuus haettavana 31.10.–14.11.2024 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmällä Kuntarekry-palvelun internet-sivuilla (www.kuntarekry.fi). 

Osastonhoitajan vastaa opiskeluterveydenhuollon johtamisesta ja nimetyistä kehittämiskokonaisuuksista. Hän vastaa siitä, että vastuualueen toiminta on asiakaslähtöistä, henkilöstöä osallistavaa ja strategian mukaista. Hän huolehtii oman alueen toiminnan, talouden ja henkilöstöjohtamisen kokonaisuudesta sekä toiminnan tehokkuudesta ja tuloksen saavuttamisesta. 

Osastonhoitajan viran kelpoisuusvaatimuksena on laki 817/2015 8 § tai 559/1994 5 § mukainen laillistus sekä riittävä johtamistaito. Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään riittävää kokemusta esihenkilötyöstä, hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. 

Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä  

- hyvät johtamis-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot 

- halu ja osaaminen kehittää palveluita 

- hyvät organisointitaidot 

Hakuilmoituksessa esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Näitä ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä. 

Määräaikaan 14.11.2024 klo 16.00 mennessä virkaa haki 4 hakijaa. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat vs osastonhoitaja Kirsti Linnoinen ja tehtäväaluepäällikkö Harri Myllyniemi, päätti kutsua ainoan kelpoisuusehdon ja valintaedellytykset täyttävän hakijan haastatteluun. Haastattelu järjestettiin 15.11.2024. 

Haastatteluryhmä katsoo, että TtM Trang Le omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Trang Le on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista.  

Virka on määräaikainen ja täytetään 2.1.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät SOTE-sopimuksen mukaisesti. 

Päätös

Päätän: 

1. ottaa TtM Trang Len osastonhoitajan viransijaisuuteen ajalle 2.1.–31.5.2024, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen;  

2. että virkaa täytettäessä noudatetaan koeaikaa, jonka kesto on puolet määräaikaisen virkasuhteen kestosta. 

Allekirjoitus

Harri Myllyniemi tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Aikuissosiaalityö ja vammaispalvelut