§ 23 Tutkimuslupa: Kumppanuuden merkitys perheiden kohtaamispaikkatoimijoiden puheessa

Lataa 

VAKEDno-2023-3459

Päätöspäivämäärä

8.11.2023

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 32 § mukaan toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää kyseistä toimialaa koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Itä-Suomen yliopiston opiskelija*****ja työryhmä hakevat tutkimuslupaa sosiaali- ja terveyshallintotieteiden maisteriopintoihin kuuluvaan tutkimukseen Kumppanuuden merkitys perheiden kohtaamispaikkatoimijoiden puheessa.

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

Pro gradu -tutkielma käsittelee kumppanuuden merkitystä perheiden kohtaamispaikkatoimijoiden puheessa. Tutkimuksen tarkoituksena on saada ymmärrystä siitä, millaisia merkityksiä kumppanuudelle annetaan julkisen ja kolmannen sektorin kohtaamispaikkatoimijoiden puheessa sekä millaisia rooleja toimijat antavat itselleen ja muille kumppanuussuhteessa. Tutkimuskohteina ovat kohtaamispaikkatoiminnassa mukana olevat julkisen sektorin työntekijät sekä järjestöt ja yhdistykset. Tämä tutkimuslupa kohdistuu yhdessä kohtaamispaikassa työskentelevien hyvinvointialueen työntekijöiden fokusryhmäkeskusteluihin tai tarvittaessa yksilöhaastatteluihin. Aineiston keruu toteutetaan 1/2024 ja tutkimuksen arvioitu valmistumisaika on 5/2024. Tutkimusaineisto anonymisoidaan. 

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 19.9.2023. Hakemukseen on saatu täydentäviä tietoja 5.10, 1.11 ja 3.11. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset

Haastattelut: 4–6 osallistujaa, 2–3 h per osallistuja. Lisäksi muita työaikakustannuksia noin 2 h: tutkimustiedotteen välittäminen henkilöstölle sekä tutkimuksen käytäntöjen sopiminen tutkimusta toteuttavan tahon kanssa. 

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy,​ tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon.

Tutkija on sitoutunut siihen,​ ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi,​ joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-​versiona kirjaamoon,​ kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteuttamista hyvinvointialueella puoltaa perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen palvelualuejohtaja*****ja perheitä tukevien palvelujen palvelualuejohtaja*****.

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilö hyvinvointialueella on projektipäällikkö *****

Valmistelija

Erityisasiantuntija *****

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle: Kumppanuuden merkitys perheiden kohtaamispaikkatoimijoiden puheessa.

Allekirjoitus

Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja Hanna Mikkonen

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut