§ 11 Ultraäänilaitteen hankinta sairaalapalveluihin

Lataa 

VAKEDno-2023-4203

Päätöspäivämäärä

9.11.2023

Päätöksen tekijä

Johtava ylilääkäri

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 46§ mukaan tehtäväaluepäällikkö päättää alle 60 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tehtäväaluepäällikön toimivaltaan.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sairaalapalvelut tekee Askites- ja pleurapunktioita sekä asentaa tunneloituja askitesdreenejä, joihin tarvitaan kannettavaa UÄ-laitetta. Lisäksi kotisairaalassa laitetta tarvitaan vaikeita kanylointeja varten. UÄ-laitettta käytetään paljon potilaiden kotona ja se kulkee lääkärin mukana koko työpäivän ajan. Tarpeen on monipuolinen, kestävä ja helposti käytettävä huoltovapaa laite. Laitteen hankinnalla voidaan välttää potilaiden lähettäminen päivystykseen toimenpiteitä ja tutkimuksia varten ja nopeuttaa hoitoa.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin neljälle mahdolliselle toimittajalle, joista kaikki vastasivat. Tarjouspyynnön kriteereihin vastasi täydellisesti vain yksi valmistaja, joka myös osoittautui tarjotuilta ominaisuuksiltaan parhaiten toimintaan sopivaksi ja hinnaltaan parhaimmaksi.

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sairaalapalveluille UÄ-tutkimusvälineistön Philips Oy:lta hintaan 14 000 euroa (alv. 0 %), joten kyse on hankintalain kansallisen kynnysarvon alittavasta pienhankinnasta. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Kaisa Rajala, tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue