§ 9 Palveluohjaaja

Lataa 

VAKEDno-2023-4167

Päätöspäivämäärä

8.11.2023

Päätöksen tekijä

Toimintayksikön esihenkilö, neuvonta ja asiakasohjaus alue 1

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 51 §:n mukaan aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta. Hyvinvointialuejohtaja valitsee suorat alaisensa, jotka eivät ole toimialajohtajia. Lisäksi hyvinvointialuejohtaja päättää toimialajohtajan avoimen viran hoitajan. Vuonna 2022 ennen toimialajohtajan virassaan aloittamista hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuejohtajien valinnasta. Toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa muun alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla toimintayksikön esihenkilön toimivaltaan.

Kuvaus

Palveluohjaajan virka on ollut haettavana 5.10.-20.10.2023 Hyvinvointialueen verkkosivuilla www.vakehyva.fi, TE- palvelut, rekrytointi.com sekä yleisimpien julkaisumedioiden sivustoilla määräaikaisesti täytettäväksi 1.11.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan. Virkasuhteen alkaessa palveluohjaaja toimii vanhusten palvelualueella liikkuen neuvonnan ja asiakaohjauksen yksikössä hoitaen palveluohjaajalle määriteltyjä työtehtäviä.

Viran kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva sosiaali- tai terveysalan korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi opistoasteinen tutkinto. Tehtävään valitulta edellytetään lisäksi suomen kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa. Luemme eduksi kokemuksen ikääntyneiden parissa tehtävästä työstä, ruotsin kielen taidon, asiakas- ja potilastietojärjestelmän (Apotin) käyttökokemuksen ja hyvät tietotekniset taidot. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää myös työtä pelkäämätöntä , itsenäiseen ja liikkuvaan työhön kykenevää henkilöä, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, ammatillisuutta ja aktiivista työotetta, joustavuutta, hyvää paineensietokykyä, päätöksentekokykyä, kehittämismyönteisyyttä sekä kykyä hallita laajoja asiakokonaisuuksia. 

Määräaikaan mennessä tehtävää haki yhteensä neljätoista (14) henkilöä, joista kelpoisuusehdot täytti kaksitoista (12) henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella viisi (5) hakijaa. Haastattelut suorittivat tehtäväalupäällikkö Susanne Laine ja toimintayksikön esihenkilö Kati Vuontisjärvi.
Hakemusten, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä ******täyttää parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Valintapäätöksessä painaa erityisesti valittavan vuorovaikutustaidot, kokemus työnkehittämisestä,  liikkuvasta työstä ja työkokemus ikäihmisten parissa tehtävästä työstä ja asiakas- ja potilastietojärjestelmän (Apotin) käyttökokemus.
 

Päätös

Päätän valita palveluohjaajan virkaan ***** kuuden (6) kuukauden koeajalla.
 

Allekirjoitus

Toimintayksikön lähijohtaja Kati Vuontisjärvi

Organisaatiotieto

Kotona asumisen palvelut