§ 24 Klamydian ja tippurin kotinäytteenottopalvelun hankinta ajalle 1.1.-31.3.2024

Lataa 

VAKEDno-2023-4404

Päätöspäivämäärä

4.12.2023

Päätöksen tekijä

Terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännössä 46 §:ssä säädetään toimivallasta hankinnoissa. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Asian valmistelija: Hankinnan erityisasiantuntija Anna-Elina Kyllönen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on käytössä klamydian ja tippurin kotinäytteenottopalvelu, jossa hyvinvointialueen asukkaat voivat verkkosivujen kautta tilata näytteenottopaketin kotiinsa. Näytteenottopaketti toimitetaan asiakkaalle, ja asiakas ottaa näytteen kotona, sekä palauttaa näytteen vastauskuoressa laboratorioon. Vastaukset siirtyvät laboratoriosta suoraan integraatiolla Apottiin. Palvelun avulla väestölle tarjotaan matalalla kynnyksellä mahdollisuus estää seksitautien leviäminen.

Kyseessä olevan palvelun hankinta on parhaillaan kilpailutuksessa ja palvelun hankintaa on tarve jatkaa nykyiseltä palveluntuottajalta Synlab Oy:ltä kilpailutukseen perustuvan sopimuskauden alkuun 31.3.2024 saakka. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 22 000 €. Hankinnan hinta alittaa kansallisen kynnysarvon.

Päätös

Päätän hankkia klamydian ja tippurin kotinäytteenottopalvelua yllä esitetyn mukaisesti Synlab Oy:ltä ajalle 1.1.-31.3.2024. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 22 000 euroa (alv. 0 %) 

Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Kati Liukko, Terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta